Ghelamco HUB

Paul Gheysens verkoopt hotelcomplex in businessdistrict van Warschau

IEPER - Ghelamco, het bouwbedrijf van Paul Gheysens, heeft het HUB-hotel in Warschau verkocht. Het hotel maakt deel uit van een drieluik met twee torens voor kantoorgebouwen en één hotel. Als de informatie klopt, zou Ghelamco 69 miljoen opstrijken voor de verkoop aan de Franse (Parijs) investeringsgroep Corum XL. In maart 2022 werden twee van de drie torens al verkocht aan Google voor een recordbedrag van bijna 600 (583) miljoen euro. Nu gaat de derde toren de deur uit.

Het torengebouw dat de hotels Crowne Plaza en Holiday Inn huisvest, klimt zo’n 85 meter hoog boven de begane grond uit en telt 21 verdiepingen. De hele HUB-site, die pas in 2021 in gebruik werd genomen, gold als één van de absolute kroonjuwelen van Ghelamco in de Poolse hoofdstad. Ieperling Paul Gheysens is in de Poolse vastgoedmarkt actief sinds de eerste helt van de jaren negentig. Hij groeide uit tot de nummer één op de lokale kantorenmarkt.

Door de verkoop van de hotel wolkenkrabber zou Ghelamco zich financieel comfortabeler moeten voelen. Volgens bepaalde bronnen sleept Ghelamco een schuldenlast van 1,2 miljard euro mee. Daar tegenover staat een indrukwekkende portfolio van gronden en gebouwen. Sins de voorbije zomer was de Ieperse projectontwikkelaar opzoek naar cash.