Renson oktober 22

Paul Renson opent met 30 partners zijn nieuwe en unieke Outdoor Experience Center

WAREGEM, KRUISEM - De kantoren en de fabriek in Kruisem - pal langs de E17 - waren al een tijdje operationeel. Met een duurzaamheidsetiket van zero energy impact bovendien. Nu opende Paul Renson ook zijn zonder meer unieke en vrij indrukwekkende Outdoor Experience Center op dezelfde locatie. Het zogenaamde ‘NOA outdoor living’-center is een initiatief van Renson, waarbij ook nog eens meer dan 30 andere merken in ‘high-end outdoor living’ uitpakken met 12 realistische tuinen. De bedoeling? Het summum van ‘buitenleven’ aanbieden als totaalbeleving.   

Dat Renson vol inzet op buitenleven is al lang geen nieuws meer. Maar de trendsetter in ‘buitenleefruimtes’ kijkt verder dan enkel terrasoverkappingen. ‘Outdoor living’ is immers meer dan één productgroep voor Renson. Het West-Vlaamse familiebedrijf wil zich ook verder blijven specialiseren in zonwering en ventilatie.

Buitenleven draait om totaalbeleving en dat straalt de nieuwe site op elk vlak uit. Het impressionante gebouw zelf – een ontwerp van Binst Architects – is opgevat als een ‘tuinpaviljoen XXL’ langs de E17 autosnelweg. De 380 meter lange gevel is bekleed met natuurlijke elementen, zoals groen en boomstammen. En met NOA outdoor living is Renson ook initiatiefnemer van het indrukwekkende inspiratiepark waar het met meer dan 30 andere high-end outdoor living merken de krachten bundelt op 30.000 m² aan totaalbeleving.

Realistisch beeld

“Met NOA outdoor living hebben we een uniek concept op poten gezet, waar we erg trots op zijn”, zegt CEO Paul Renson. “Bezoekers krijgen hier 12 compleet ingerichte tuinen te zien die een realistisch beeld geven van de eindeloze mogelijkheden op het vlak van buitenleven. En dat hebben we helemaal te danken aan de fantastische samenwerking tussen de deelnemende merken. Dit is dan ook een unieke manier om buitenleven in al zijn facetten te komen ontdekken. Mensen, maar ook ondernemingen en overheden zijn nu eenmaal op zoek naar het totaalplaatje in buitenleefruimtes, niet naar één product op zich.”

Samen met anderen

In het niet alledaagse park – het werk van tuin- en landschapsarchitect Buro Groen en conceptbureau Maister – ontdekken bezoekers buitenmeubilair van Extremis, Royal Botania en Coco Wolf, vloerbedekking van Schellevis, Duofuse en Vande Moortel, houten terrassen en omheiningen van Carpentier, akoestisch materiaal van Petac, tv-schermen van Caerus Vision, luidsprekers van Escape, verlichting van Bega en Kreon, elektronische oplossingen van Niko, buitendouches van Axor, sauna’s, bubbelbaden, spa’s en meer van Alpha Wellness, buitenkeukens van Cubic Outdoor Living, barbecues van Ofyr, matten en bezems van Rizz, tiny houses en modulaire leef- en werkruimtes van Amani Spaces, pakketbrievenbussen, poorten en laadpalen van eSafe, zonwering en buitenleefruimtes van Renson en Corradi, tapijten van Limited Edition, bomen en struiken van Van den Berk, binnenplanten van Nature at Work, green walls van Sioen, outdoor stoffen van Sunbrella, planten- en bloempotten van CosaPots, tuindecoratiehaarden van Planika en buitenspiegels van Deknudt Mirrors.

Andere manier van produceren

Met NOA outdoor living werd nu ook de laatste fase van de nieuwe Renson site opgeleverd. De productie van terrasoverkappingen en alle bijbehorende accessoires (waaronder ook de pakketbrievenbussen van dochterbedrijf eSafe) was er eerder al goed op snelheid. In 2021 verhuisde die al van thuisstad Waregem naar 10 kilometer verderop naar Kruisem. De productie wordt er volledig digitaal aangestuurd en toont zijn innovatieve karakter in de dagelijkse flow.

“We onderscheiden ons met standaardisatie in maatwerk”, legt Dieter Heyman (general manager Renson Outdoor) uit. “Op basis van de wensen van zijn of haar klant, stuurt een Renson verdeler van waar ook ter wereld met één muisklik de unieke configuratie van een terrasoverkapping door voor productie in deze fabriek. Die productie van maatwerk wordt hier van begin tot einde digitaal aangestuurd om die zo gestandaardiseerd mogelijk te laten verlopen. Enkel zo konden we deze investering in onze thuisregio doen. Tegelijk creëren we zo ook toegevoegde waarde voor de mensen die hier aan de slag gaan, want het is nu eenmaal niet gemakkelijk om medewerkers te vinden in deze regio.”

Wereldwijde export

In de nieuwe outdoor productie site worden voortaan alle Renson buitenproducten voor wereldwijde export gemaakt. Van terrasoverkappingen, carports en alle bijbehorende accessoires zoals verlichting, schuifpanelen, plantenbakken, zitbanken en andere design tuinelementen.

De nieuwe productiesite kan een capaciteit aan die 3 maal groter is dan wat voorheen aan ‘outdoor living’ geproduceerd kon worden in Waregem. Uiteraard gaat er nog meer schuil achter de indrukwekkende gevel van 380 meter langs de autosnelweg. Naast de productie vind je er ook een Renson-testcentrum en trainingsfaciliteiten, allemaal van de hand van Embo Architecten.