Nieuws West-Vlaanderen Paul Renson toont zijn nieuwe fabriek van 75 miljoen euro

Paul Renson toont zijn nieuwe fabriek van 75 miljoen euro

Paul Renson toont zijn nieuwe fabriek van 75 miljoen euro

WAREGEM, DEINZE – Op vijftien kilometer van de thuisbasis in Waregem (Deinze), heeft Renson zijn nieuwe fabriek voorgesteld. Een state-of-the-art site waaraan een prijskaartje van 75 miljoen euro hangt. In deze fase werken er 150 mensen, en er moeten er de komende maanden nog vijftig bijkomen. Renson Outdoor Living voert vanuit Deinze zijn terrasoverkappingen aan circa 85 landen wereldwijd.       

State-of-the art. Zelden was een begrip zo toepasselijk als nu. Met één druk op de knop worden in de nieuwe Renson-fabriek online geconfigureerde terrasoverkappingen in productie genomen. De fabriek staat synoniem voor een uniek staaltje automatisatie van maatwerk en kan volledig in zijn eigen energiebevoorrading voorzien middels zonnepanelen. Er blijft zelfs een residu over om andere eenheden van Renson van kilowatts te voorzien. Er is ook geen enkele vorm van lozing.

De vraag naar terrasoverkappingen is de laatste jaren snel gestegen, en ze komt ook van over de hele wereld. Per week kan Renson Outdoor nu 165 dakterrassen kant-en-klaar maken voor de wereld. Dat tempo moet nog opgedreven worden naar 210 tegen begin volgend jaar. In Deinze worden ook carports, tuin- en gevelelementen gemaakt, alsook de intelligente brievenbussen van eSafe, het in 2016 opgestarte en ook snel groeiende bedrijfje van Leon Renson (zoon van Paul).

Steun van de overheid

Hilde Crevits, die de open deur dag mee maakte, had niets dan lof voor het bedrijf van Paul Renson. “Deze nieuwe productiesite is een mooi praktijkvoorbeeld van hoe innovatie het productniveau overstijgt, door op zoek te gaan naar de meest optimale productieflow”, zo zei Crevits.    “Bovendien krijgen de werknemers ook de kans om zich permanent bij te scholen. Vlaanderen heeft daarom 2 miljoen euro mee geïnvesteerd in het bedrijf.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.