Knokke golf ghelamco

Peter Taffeiren haalt juridische slag thuis in Knoks golfdossier

KNOKKE - Paul Gheysens, bekend van bouwbedrijf Ghelamco, heeft een rechtszaak verloren rond de aan- en verkoop van een belangrijk stuk grond in Knokke. Dat wordt bevestigd aan de redactie van HLN. Daarmee staat de vergunning van zijn ambitieuze golfproject (opnieuw) op losse schroeven.

Gheysens ligt al langer overhoop met Peter Taffeiren, die in Knokke ook eigenaar is van nogal wat grond. Bij de verkoop van een van die gronden, had Taffeiren expliciet laten opnemen dat Gheysens de grond enkel mocht gebruiken voor de ontwikkeling van golf, en dus voor niets anders. Maar uit de plannen die Gheysens voorlegde, bleek dat er sprake was van veel meer dan van een golf alleen. Ghelamco gaat ook voor een hotel, een congrescentrum en luxe-appartementen rond de het terrein.

Taffeiren heeft aan HLN bevestigd dat hij gelijk heeft gekregen van de rechter die besliste dat de grond niet verkocht moet worden aan Gheysens. In de praktijk betekent het dat de vergunning voor het golfproject op losse schroeven staat, want een van de voorwaarden die minister voor Omgeving Zuhal Demir (N-VA) oplegde bij het afleveren van een vergunning, was dat Gheysens eigenaar moest zijn van alle gronden. “Rechtvaardigheid is geschied”, liet Taffeiren optekenen bij HLN. “De waarheid heeft zijn rechten. Ik wist dat ik recht in mijn schoenen stond.”

Paul Gheysens heeft inmiddels beroep aangetekend.

foto: Ghelamco (archief)