Nieuws West-Vlaanderen Peter Van Praet (horecaketen Bavet) gaat onverminderd op zijn elan door

Peter Van Praet (horecaketen Bavet) gaat onverminderd op zijn elan door

Peter Van Praet (horecaketen Bavet) gaat onverminderd op zijn elan door

KORTRIJK, OOSTENDE – Oostduinkerkenaar Peter Van Praet, stichter en bezielende ondernemer achter de karaktervolle horecaketen Bavet, wil nog dit jaar twee bijkomende zaken openen: één in Oostende en één in Kortrijk. In Kortrijk gaat het om de vroeger welbekende zaak Falstaff, hartje binnenstad.  In Oostende betreft het een restaurant in de schaduw van het casino en op enkele meters van de zeedijk.

Met deze dubbele opening zal Peter Van Praet zijn aantal spaghetti restaurants opdrijven van 15 naar 17. Eén jaar terug, oktober 2020, telde Bavet nog maar 11 restaurants. “Naast de twee nieuwkomers dit jaar, broeden we ook voor volgend jaar nog op zes bijkomende zaken”, zegt Peter Van Praet (33). “Maar die zitten nog in de pijplijn.”

De jonge dertiger zoekt altijd naar karaktervolle panden, liefst op een hoek en goed gelegen. ‘Corners with attitude‘ noemt hij dat zelf. Zoals hij zijn klanten een ‘community‘ gevoel wil helpen creëren. De eerste Bavet opende jaren geleden de deuren in Gent. Inmiddels zijn er al drie in Gent. Verder is Bavet ook met één of meerdere resto’s du coeur terug te vinden in Brugge, Brussel, Antwerpen, Leuven, Luik en Maastricht. Peter Van raet is inmiddels werkgever van iets minder dan honderd mensen die allemaal een interne opleiding genieten alvorens aan de slag te gaan.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.