Vyncke Kuala L

Peter Vyncke opent samen met 2 West-Vlaamse bedrijven een nieuw ‘nest’ in Maleisië

HARELBEKE - Toen Peter Vyncke in 2021 naar het Verre Oosten (Singapore) verhuisde, was het niet om er stil te zitten, maar om de Aziatische markt open te breken. Dat bewijst hij nu nogmaals met de opening van een nieuw West-Vlaams filiaal in de Aziatische hoofdstad Kuala Lumpur. Twee West-Vlaamse bedrijven sluiten zich bij het initiatief aan en zo ontstaat een bijzonder aardig triootje.

De ambities van Peter Vyncke om ook te scoren in het domein van de waterbehandeling waren al eerder bekend. Hij ging daarvoor een entente (joint venture) aan met Ekopak (Ekopak Asia).

Nu kondigen de 'Vynckeniers' een nieuw initiatief aan om via Kuala Lumpur de markt verder open te breken. Peter Vyncke en zijn broer Dieter openden zopas feestelijk hun nieuwe 'nest' in Maleisië. De Vynckes deden dat niet alleen. Peter Vyncke is een onvoorwaardelijke believer in partnerships en dat bewijst hij nu nogmaals. Hij neemt ook het Brugse Pattyn Packaging Lines (West-Vlaams familiebedrijf internationaal actief in packaging) en uiteraard ook Ekopak Asia (Water-as-a-Service) mee aan boord in Maleisië. Vyncke brengt 23 mensen aan boord, Pattyn 11, Ekopak werft nog aan. Het nest in Kuala Lumpur focust op sales, project en site management en customer service (geen logistiek, geen productie).

"De verhuis naar het nieuwe ruime kantoor moet ons in staat stellen om de volgende jaren verder te groeien in Zuid-Oost Azië, elkaar te versterken door synergieën en nog betere service te leveren aan de klanten in de regio", zo zegt Peter Vyncke.

foto: Stan Pattyn, Peter Van Acker (ambassadeur van België in Maleisië), Peter en Dieter Vyncke