Nieuws West-Vlaanderen Pfizer en Start it@KBSEA lonken naar start-ups

Pfizer en Start it@KBSEA lonken naar start-ups

Pfizer en Start it@KBSEA lonken naar start-ups

OOSTENDE – Pfizer, wereldwijd pionier in de ontwikkeling van innovatieve geneesmiddelen en vaccins, gaat in zee met Start it @KBC, de grootste accelerator van België. Het gloednieuwe partnership werd officieel bekendgemaakt tijdens het driedaags start-upfestival Start it @KBSEA, een organisatie van Start it @KBC en de stad Oostende. De samenwerking opent voor healthtech start-ups de deuren van de moeilijk toegankelijke healthcaresector. Ze genieten niet alleen van nog meer kennis en expertise, maar krijgen ook toegang tot een internationaal netwerk. Het finale doel heet: innovaties op het vlak van medtech boosten.

Start it @KBC werkte al succesvol samen met Voka Health, imec en enkele grote hospitalen, maar Pfizer is nu de eerste structurele healthcare partner van de start-upcommunity. Dankzij het partnership kan de accelerator zijn medtech start-ups een internationaal platform bieden en hen optimaal ondersteunen. Ze kunnen gebruikmaken van het internationale netwerk van Pfizer en een beroep doen op de topexperts die het bedrijf ter beschikking stelt als mentor of coach.
“Voor Start it @KBC opent dit partnership meer dan één deur”, aldus Lode Uytterschaut, medestichter van Start it @KBC. “In de eerste plaats voor ‘onze’ meer dan 50 start-ups in de healthcare sector. Zij krijgen nu toegang tot de expertise en het internationale netwerk van een van de grootste biofarmaceutische spelers ter wereld. We doen dan ook een warme oproep aan alle healthtech start-ups om hun kandidatuur in te dienen voor onze volgende selectieronde in september.”

Grote naam

Pfizer is al meer dan 50 jaar actief in België en staat met vier gespecialiseerde sites in Puurs, Elsene, Zaventem en Anderlecht internationaal hoog aangeschreven op het vlak van expertise en innovatie. De Amerikaanse geneesmiddelenproducent ontwikkelt en produceert geneesmiddelen en vaccins, die hij verdeelt over de hele wereld. Maar er is meer. Het bedrijf is ook voortdurend op zoek naar innovaties die significant het leven van patiënten verbeteren, met een sterke focus op patient empowerment. Met andere woorden, de patiënt die zelf zijn ziekte of aandoening beheert, in nauw overleg met een professionele zorgverlener. “We zijn ervan overtuigd dat door samen te werken met Start it@KBC innovatie sneller bij patiënten, artsen en ziekenhuizen terechtkomt”, zegt Karel Van De Sompel, country manager en managing director van Pfizer in België. “Voor ons is het partnership met Start it @KBC de ideale manier om onze farmaceutische expertise te koppelen aan de technologische knowhow van start-ups. Zo willen we samen sneller impactvolle innovaties ontwikkelen die de patiënten helpen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.