Nieuws West-Vlaanderen Philippe Huyzentruyt (Groep Huyzentruyt) doet warme corona oproep pro jongeren

Philippe Huyzentruyt (Groep Huyzentruyt) doet warme corona oproep pro jongeren

Philippe Huyzentruyt (Groep Huyzentruyt) doet warme corona oproep pro jongeren

WAREGEM – Ook bedrijfsleiders mengen zich in het debat omtrent corona en ze doen dat vanuit een fraai altruïstische gedachte. Via het netwerk Linkd’in doet Philippe Huyzentruyt (voorzitter van de raad van bestuur van de bekende West-Vlaamse bouwgroep) een warme oproep om tieners en twintigers te laten voor gaan in de vaccinatiestrategie. “Zij verdienen het meer dan wie ook”, vindt de ondernemer.   

“Iedereen is maar één keer jong”, aldus Philippe Huyzentruyt. “Onze jongeren van vandaag, de leiders van morgen, zitten opgesloten in hun kot. Ik maak mij zorgen om hun welbevinden en hun ontwikkeling, en ik sta niet alleen.”

Huyzentruyt verwijst naar onderzoek dat aantoont dat jongeren zich nooit zo slecht voelden als vandaag. Bijna de helft van de jonge mensen tussen 18 en 24 jaar rapporteert een laag niveau van levenstevredenheid: onbezorgd op reis kunnen trekken, een studentenstad ontdekken, de vrijheid van een eigen inkomen ten volle benutten. Voor Philippe Huyzentruyt is de boodschap dan ook zonneklaar: “Als iemand – eerder dan wij dertigers, veertigers en vijftigers – een vaccin verdient, dan zijn zij het”, aldus de CEO die met zijn boodschap ook al meteen applaus krijgt van een aantal collega-ondernemers.

Reageer op dit bericht

Reacties

Paul B. 2021-02-19 10:11:19

Sorry Mr Huysentruyt maar ik vind uw idee allesbehalve altruistisch. U laat blijkbaar de oudere kwetsbare medeburgers, de categorie voor wie corona echt levensbedreigend is, om utilitaristische redenen in de kou staan, niet alleen bij de versoepeling (wat verdedigbaar is) maar ook bij de vaccinering.

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.