Nieuws West-Vlaanderen Pieter Loose (Ekopak) wint de Vlerick Alumni Award

Pieter Loose (Ekopak) wint de Vlerick Alumni Award

Pieter Loose (Ekopak) wint de Vlerick Alumni Award

TIELT, GENT – Tijdens een award show op woensdag 15 juni in de Handelsbeurs in Gent werden in aanwezigheid van tal van bedrijfsleiders en alumni de winnaars van de 21ste editie van de Vlerick Award bekend gemaakt. De Vlerick Award wordt jaarlijks uitgereikt door Vlerick Business School en is een eerbetoon aan succesvolle Vlerick-alumni die als ondernemer en bedrijfsleider aan het roer staan van een snelgroeiende organisatie. 
De Vlerick Enterprising Leader Award ging naar Tim Van Hauwermeiren, medeoprichter en CEO van argenx. Pieter Loose, CEO van Ekopak, mocht de Vlerick Venture Award in ontvangst nemen. 

Ekopak is sinds 2021 een beursgenoteerd bedrijf, actief in de waterproblematiek voor de industrie en kmo’s. Het van origine Tieltse bedrijf  groeit als kool. Marc Coucke is er aandeelhouder.
Pieter Loose, CEO Ekopak, kon niet anders dan in de zevende hemel zijn met de erkenning van Vlerick. “Ik ben enorm trots om als alumnus deze award in ontvangst te nemen”, zo zei hij. “We hebben bij Ekopak een ongelofelijk parcours afgelegd het afgelopen jaar en deze Venture award is de erkenning voor al het harde werk. We voelen de klimaatverandering meer en meer, nu opnieuw met de aanhoudende droogte. Het is belangrijk dat elk bedrijf en alle toekomstige ondernemers streven naar een duurzame groei en toekomst. Tien jaar geleden is mijn ondernemerschap gestart en Vlerick heeft hier een belangrijke rol in gespeeld. De School heeft het bedrijf mee vorm gegeven aan de hand van de opleidingen, de kennis en het netwerk. De erkenning van deze award gaat dus ook naar Vlerick aangezien ze mee aan de wieg staat van Ekopak.”
Enkele weken terug sleepte Ekopak nog een baanbrekend contract in de wacht voor de waterbehandeling in de Antwerpse haven (zie foto, Pieter Loose rechts).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.