Bouten (1)

Pieterjan Bouten richt ‘nieuw Showpad’ op samen met bekende West-Vlaamse families

BRUGGE - De Brugse succesondernemer Pieterjan Bouten begeeft zich op nieuwe paden. Naast Showpad richt hij nu het investeringsfonds Entourage op om jonge en veelbelovende starters te helpen financieren. Zijn onder meer mee aan boord: de West-Vlaamse families Balcaen (via Baltisse), Vandendriessche (Conny Vandendriessche), Vandermarliere (GT&Co), De Clerck (via Dovesco) en Thomas Baert. Ook Marc Coucke is van de partij via Alychlo. In totaal hebben 65 investeerders geld toegezegd aan Entourage dat zo aan een startkapitaal komt van 30 miljoen euro, aldus de nieuwssite TechEU. 

Naast het investeringsfonds Entourage voor jonge en veelbelovende starters, richt Bouten ook Entourage Studio op om software-as-a-servicebedrijven te steunen en te begeleiden, zo meldt de nieuwssite TechEU in primeur. Bouten zegt dat hij zijn inspiratie voor zijn dubbel initiatief haalde bij de Frans-Belgische ontwikkeljngsstudio Hexa dat start-ups in allerlei sectoren helpt oprichten. De start-up studio zal geleid worden door Maarten Mortier en het investeringsfonds door Evert Beeckman. Beiden zijn bekenden voor Bouten van bij Showpad.

Entourage kan 'tickets' ter beschikking stellen tussen de 300.000 euro en de 2 miljoen euro. Drie Gentse techbedrijven kregen inmiddels al money toegeschoven: Henchman, Aikodo en NneID.

Het verhaal van Bouten bewijst wat volwassen en ervaren West-Vlaamse ondernemers zo vaak en zo graag doen: expertise en kapitaal ter beschikking stellen van de next generation. Pieterjan Bouten nam twee jaar terug afstand van de operationele leiding van Showpad met de bedoeling nieuwe wegen in te slaan.

foto: Mediahuis (archief)