POC Polen 20

Pittemse projectontwikkelaar POC met goud overladen voor ondernemerschap in Polen

POC-project in Darlowo

PITTEM – Knokkenaar Peter Taffeiren, CEO en bezieler van projectontwikkelaar POC, kreeg zopas in Brussel slag om slinger twee prijzen overhandigd. POC werd er geroemd als de op één na beste Belgische onderneming in Polen van het voorbije jaar. Ook de ambassadeursprijs, de goud gekleurde Polish Economic Eagle, ging mee richting Pittem. POC bouwde aan de Belgische kust residenties van Knokke tot aan de Westkust, en profileert zich daarnaast ook aan de Baltische kust in Polen (Darlowo) met een vijfsterrenproject dat ongoing is. In Darlowo zelf werd POC begin januari ook al in de bloemetjes gezet door de lokale burgervader.

Het regent deze maand bijna letterlijk Poolse onderscheidingen voor Peter Taffeiren en zijn team. Tot drie maal toe mocht de minzame en hyper dynamische CEO op een of ander Pools podium een prijs in ontvangst nemen. Maandagavond gebeurde dat in Brussel op initiatief van de Poolse Ambassade en van Bepolux (Kamer van Koophandel België-Polen-Luxemburg). Beide instellingen willen jaarlijks Belgische (of Luxemburgse) ondernemingen waarderen voor hun opmerkelijke prestaties in Polen. In de categorie beste Belgische onderneming in Polen legde  POC Partners beslag op een mooie 2e plaats, maar de kers op de taart kwam er toen POC door de Poolse ambassadeur werd bekroond met de Polish Economic Eagle.

De ‘Polish Economic Eagle’ wordt aan POC Partners gegeven voor de uitzonderlijke bijdrage van het West-Vlaamse bedrijf aan de ontwikkeling van de Poolse economie en POC’s voortdurende inzet om vele initiatieven te ondersteunen, zowel in België als in Polen. Denk, naast de vastgoedontwikkeling, onder meer aan de ‘Liberation Bike Ride’ georganiseerd als eerbetoon aan de legendarische generaal Maczek (die delen van West-Vlaanderen hielp heroveren tijdens Wereldoorlog II) of aan de sponsoring van het lokale Women Cycling-team in Darlowo.

Nieuwpoort van de Poolse kust

Peter Taffeiren en de burgemeester van Darlowo

Darlowo, centraal gelegen op de Noord-Poolse kust, vormt het Poolse epicentrum van de activiteiten van POC. Peter Taffeiren bouwt er aan een vakantie residentie die het lokaal toerisme een enorme push geeft. De Baltische kust is al decennia een toeristische trekpleister, maar mede dankzij POC krijgt het verblijfstoerisme er een fameuze upgrading.

POC bouwt er – met uitzicht op de uitzonderlijke kust en met in de achtertuin een al even uitzonderlijk natuurlandschap – in totaal liefst 1.368 splinternieuwe flats. Het eerste deel (68 flats) werd vorige zomer (2019) officieel opgeleverd en blijkt commercieel een kassucces. Kopers zijn in de meerderheid Polen en in de minderheid Belgen. Voor Vlaamse investeerders met interesse in vastgoed is het een droombelegging,

De burgemeester van Darlowo wil zijn stad een totaal nieuw gezicht aanmeten en vond jaren terug inspiratie in Nieuwpoort. De burgervader ambieert om van Darlowo ‘het Nieuwpoort van de Baltische kust‘ te maken, en is mede met dank aan POC flink op weg om die uitdaging waar te maken.

info: http://www.balticaroyale.com/.