Plopsa Village De Panne 24

Plopsa bouwt middels een investering van 23,5 miljoen euro een eigen ‘Plopsa Village’ in De Panne

DE PANNE - Na de overname van de camping in 2016 en de opening van het Plopsa Hotel in 2021, zet Plopsa zijn investeringspolitiek aan de Westkust spectaculair verder. Middels een investering van 23,5 miljoen euro worden 55 villa's in de markt gezet voor een meerdaagse belevingsbestemming aan de Belgische kust.

Op dit moment is de laatste fase van de werken aan de 55 nieuwe villa's ingegaan. Het is voor Plopsa dé kers op de taart om zich, na de opening van de Plopsa Camping en het Plopsa Hotel, op de kaart te zetten als Plopsa Resort.

De resort aanpak past volledig in de toekomstplannen van Plopsa: een toonaangevende bestemming worden, waar gasten een allesomvattende vakantie-ervaring kunnen genieten met een breed scala aan voorzieningen en recreatiemogelijkheden.

Eigen visie

Opmerkelijk is dat de 55 villa's in beperkte mate zullen gethematiseerd worden. Een weloverwogen keuze zo blijkt uit een persmededeling die Plopsa uitstuurde. "Er werd bewust gekozen voor een neutrale Anglo-Normandische cottagestijl", aldus CEO Carl Lenaerts. "Op die manier wensen we tegemoet te komen aan de behoeften van een zo groot mogelijke doelgroep (families, vriendengroepen, bedrijven, enzovoort) en Plopsa Village toch wat te onderscheiden van de reeds sterk gethematiseerde kamers en chalets in het Plopsa Hotel en de Plopsa Camping. Plopsa-liefhebbers dienen echter niet ongerust te worden. Er zullen, aan de hand van enkele subtiele knipogen, voldoende verwijzingen naar de Studio 100-figuren en Plopsa-parken terug te vinden zijn.”

De 55 villa's worden ingedeeld in zes verschillende typen, waar groepen van 6 tot 12 personen kunnen verblijven - afhankelijk van het type huisje. De opening van de eerste villa's is gepland op 21 december 2024 (eerste dag van de kerstvakantie). Online boekingen zullen reeds beschikbaar zijn vanaf eind maart.

Meer info is terug te vinden via: https://www.plopsavillage.be/nl/maak-kennis