Steve Van den Kerkhof Foto: DBA

Plopsaland neemt afscheid van zijn CEO

DE PANNE - De wegen van Plopsaland (4 pretparken waaronder dat in De Panne) en zijn CEO Steven Van den Kerkhof lopen uiteen. Van den Kerkhof stond 23 jaar aan de leiding bij Plopsaland en bracht het from scratch tot wat het nu is binnen Studio 100: een goed geöliede machine. Van den Kerkhof wordt verweten een niet aanvaardbare verhouding - vooral te autoritaire relatie en te veel werkdruk -  te hebben gehad met een aantal werknemers. Directe medewerkers van Van den Kerkhof bleven tot op vandaag lof hebben voor hun CEO, zo kon Made in West-Vlaanderen vernemen. Inmiddels werd met 'mediamanager' Koen Clement al een nieuwe CEO in het veld gestuurd.

De Plopsa-parken (4) zijn volgens de laatst beschikbare cijfers goed voor circa 220 miljoen euro aan omzet. De Panne tekende voor het leeuwendeel (115 miljoen). Kempenzoon Steve Van den Kerkhof wordt algemeen gezien als de architect van het zakelijk succes. Naast De Panne telt Plopsa nog drie pretparken in het buitenland.

Alle personeelsleden van het bedrijf Studio Plopsa worden op dinsdagochtend in de hoofdzetel van het bedrijf in De Panne verwacht. Ook vanuit Nederland, Duitsland en Polen werden alle managers aan de Vlaamse kust opgewacht. De voorbije dagen rondde advocate Christine Mussche haar rapport af over de interne gang van zaken. Vier weken geleden schetste de zakenkrant De Tijd een vernietigende beeld van Studio Plopsa. Dertien ex-managers en ex-directeurs vertelden daarna aan onze krant hoe CEO Van den Kerkhof een immense werkdruk oplegde aan het personeel. Weken tot 100 uur waren geen uitzondering, en telefoontjes na 22 uur ’s avonds ook niet. Daarnaast werd op een tirannieke, agressieve manier met werknemers omgesprongen.

Na de getuigenissen vroeg Studio 100 topman Hans Bourlon aan advocate Christine Mussche om een onafhankelijk onderzoek op te starten. Mussche zou met een honderdtal medewerkers hebben gesproken. Dit zou naar de slotsom hebben geleid om afscheid te nemen van de CEO.