PocoLoco sociale actie

Poco Loco helpt kansarme jongeren sporten en bewegen

ROESELARE – Bij de opening van het nieuwe volautomatische hoogbouwmagazijn in Roeselare, voorjaar 2018, deed Poco Loco een oproep aan zijn partners en klanten om geld te schenken voor De Sportbank. De Sportbank wil kansarme jongeren bereiken via sport en beweging. Het Streekfonds West-Vlaanderen zorgt voor de uitrol, Poco Loco voor de nodige financiële armslag. 

De warme oproep van Peter Denolf, managing director van Poco Loco, viel niet in dovemansoren en bracht maar liefst 18.040 euro op. Denolf is dan ook bijzonder blij met het resultaat. “Als producent van wat velen toch zien als comfort-food, worden we niet snel gelinkt aan gezondheid of sport en beweging”, aldus Denolf. “Toch zijn dat zaken die we bijzonder belangrijk vinden. Zo investeren we zelf heel veel in een gezonde werkomgeving, moedigen we het gebruik van bedrijfsfietsen aan en stimuleren we onze medewerkers om deel te nemen aan sportactiviteiten. Dat we nu in samenwerking met het Streekfonds ook projecten kunnen steunen die kwetsbare kinderen of jongeren kunnen helpen om makkelijker aan sport te doen of te bewegen, sluit naadloos aan bij onze filosofie en waarden. Ik wil hierbij dan ook alle schenkers van harte danken. Het is dankzij hen dat we dergelijk mooi bedrag kunnen schenken.”
Dankzij de gift zullen verschillende projecten en verenigingen financieel ondersteund worden. Zo loopt er al een samenwerking voor het opzetten van een bewegingsparcours in de VIVES Hogeschool, alsook in verschillende lagere scholen in West-Vlaanderen.