Poco Loco opening ministers

Poco Loco pakt uit met neusje van de zalm

ROESELARE – Poco Loco heeft zijn nieuw en volautomatische hoogbouwmagazijn officieel geopend in aanwezigheid van burgemeester Kris Declercq en viceminister-president van de Vlaamse regering Hilde Crevits. Het magazijn van 10.000 vierkante meter biedt opslagruimte voor 43.000 paletten en is via een brug over de weg verbonden met de productiesite. Dankzij deze fysieke verbinding tussen de twee sites kunnen voortaan heel wat vrachtwagenritten uitgespaard worden. Verwacht wordt een CO2-reductie van 365 ton per jaar te realiseren. Met de bouw van het magazijn ging een investering van 40 miljoen euro gepaard.

Poco Loco produceert in Roeselare een ruim gamma Tex-Mex producten: tortillachips en -wraps, taco shells, sauzen, dips en dinnerkits. Tot voor kort vertrokken al deze producten vanuit Roeselare naar vier depots in Vlaanderen om van daaruit te vertrekken naar de klant. Het nieuwe hoogbouwmagazijn laat toe om deze distributieactiviteiten en de aanvoer van grondstoffen grotendeels te centraliseren.

De locatie voor het magazijn werd gevonden op een nieuwe site van 7 hectare tegenover de productiegebouwen. Een 100 meter lange brug  vormt de fysieke verbinding tussen de twee sites. Via automatische transportbanen in deze brug, het magazijn en de productiehallen worden zowel de grondstoffen vanuit het magazijn naar de productielijnen gebracht als de afgewerkte producten vanuit de productie naar het magazijn. Dankzij deze investering kunnen zo’n 25.000 vrachtwagenbewegingen per jaar uitgespaard worden. Goed voor een CO2-reductie van 365 ton per jaar.

Bouwproces

Tussen de eerstesteenlegging op 26 augustus 2016 en deze officiële opening op 26 januari 2018 liggen exact 17 maanden. Peter Denolf, managing director: “Bij de start van de werken was een doorlooptijd van 18 maanden vooropgesteld. We kunnen dus terugblikken op een geslaagd bouwproces, waarbij de timings perfect werden gerespecteerd. Het rood-witte gebouw vormt zo ondertussen al enkele maanden een nieuw herkenningspunt vlak bij de op- en afrit Roeselare Haven op de E403.”

Extra personeel

Om de activiteiten in het nieuwe hoogbouwmagazijn in goede banen te leiden, zijn er eind vorig jaar 13 nieuwe medewerkers gestart. Op vandaag zijn er nog 7 openstaande vacatures voor magazijniers (2 ploegen) en techniekers (2 ploegen, nacht- en weekendploeg). Om de verdere groei te ondersteunen, zijn er daarnaast nog een 60-tal vacatures in de productie en administratie. De aanwerving van nieuwe medewerkers blijft dan ook een prioriteit voor Poco Loco, dat sinds 2010 onderdeel is van een Finse groep.