Poco Loco fietst

Poco Loco trekt fietsend de zomer in

ROESELARE – Sinds dit voorjaar biedt Poco Loco zijn medewerkers de mogelijkheid om voordelig een bedrijfsfiets te huren. Om alle medewerkers de fiets als alternatief voor de auto te laten overwegen, vond het event ‘Poco Loco Fietst’ plaats. Meer dan 170 medewerkers lieten voor minstens één dag de auto thuis en kwamen met de fiets naar het werk. 

Sinds enkele maanden kunnen Poco Loco-medewerkers die met de fiets naar het werk komen voordelig een bedrijfsfiets huren. “Fietsonderhoud en pechverhelping zijn in het aanbod inbegrepen”, aldus managing director Peter Denolf. “Met dit initiatief rond bedrijfsfietsen willen we meer medewerkers aansporen om met de fiets naar het werk te komen.

Voor het aanbieden van de bedrijfsfietsen werd een samenwerking aangegaan met Eco-Velo, een sociale werkplaats die de fiets als vervoermiddel promoot. Ondertussen huren al 20 Poco Loco-medewerkers een bedrijfsfiets. Daarnaast komt nog een 60-tal medewerkers dagelijks met de eigen fiets naar het werk.

Promotie 

Hoewel er al heel wat collega’s dagelijks met de fiets naar het werk komen, is er nog een groot potentieel fietspubliek onder de Poco Loco-medewerkers. Ongeveer een derde van de medewerkers woont immers op minder dan 7 km van het werk. Zegt Peter Denolf: “Met deze fietsdag hopen we dan ook enkelen onder hen over de streep te trekken om elke dag met de fiets naar het werk te komen. We merken echter ook dat wie een stuk verder van het werk woont door dit initiatief gemotiveerd was om voor één dag met de fiets naar het werk te komen. Zo fietsten verschillende collega’s vandaag 40 km en meer naar het werk. Dat bevestigt opnieuw dat we heel wat sportieve medewerkers hebben. Het is ook fijn om te zien dat enkele enthousiaste fietsende collega’s spontaan de handen uit de mouwen hebben gestoken voor de praktische organisatie van deze fietsdag.”

Nieuwe medewerkers

Om de verdere groei te ondersteunen, blijft Poco Loco op zoek naar nieuwe medewerkers. In de eerste maanden van dit jaar waren er al 70 nieuwe aanwervingen. Op dit moment zijn er nog 52 openstaande vacatures, vooral voor de productie en het magazijn, maar ook voor de ondersteunende administratieve diensten.

Poco Loco produceert tortillachips en -wraps, taco shells, sauzen, dips en dinnerkits. Met dit gamma behoort de voedingsproducent tot de marktleiders in private label Tex-Mex producten, met klanten in meer dan 70 landen wereldwijd. Poco Loco werd in 1994 opgericht in Roeselare en heeft er ondertussen twee productiesites (een in het Verenigd Koninkrijk) en een hoogbouwmagazijn. Naast deze sites in België is er ook een productiesite in Milton Keynes (Verenigd Koninkrijk). Met ruim 600 medewerkers in Roeselare en 100 in het Verenigd Koninkrijk realiseert Poco Loco een jaaromzet van meer dan 270 miljoen euro. In 2010 werd Poco Loco onderdeel van de Finse Paulig Group (2.000 medewerkers en een totale jaaromzet van 930 miljoen euro).