Poco Loco 2

Poco Loco zet eigen medewerkers in bij aanwervingscampagne

ROESELARE – Poco Loco, de fabrikant van tortilla chips, wraps en taco’s, blijft maar groeien. Om de trend ook in 2019 verder te handhaven zoekt het bedrijf nog 40 nieuwe collega’s. Niemand minder dan de eigen werknemers dragen en schragen de aanwervingscampagne door te laten zien hoe het is om bij Poco Loco te werken en zo  werkzoekenden warm te maken.

De voorbije jaren is het bedrijf al fel gegroeid. Ondertussen is het volautomatisch hoogbouwmagazijn dat kleur geeft aan de E 403 ter hoogte van afrit Roeselare Haven, al een jaar operationeel. Samen met een verhoging van het aantal productielijnen kende Poco Loco ook een grote groei van het aantal medewerkers: van 370 (2015) tot meer dan 630, bijna een verdubbeling. Ook in 2019 plant het bedrijf een verdere groei. Daarom is Poco Loco nog op zoek naar een 40-tal extra collega’s.

Om werkzoekenden te overtuigen, worden dit jaar de eigen medewerkers ingezet als ‘ambassadeurs’ en ideale getuigen. Binnenkort zullen er 18 van 636 medewerkers hun zeg doen op onder meer sociale media, advertenties, ledschermen of sponsorzakjes chips. Zo lanceerde de chipsfabrikant enkele maanden geleden een interne oproep voor vrijwillige fotomodellen en bereidwillige acteurs. 67 medewerkers schreven zich in. Uiteindelijk was er plaats voor 18 gezichten.

Jobs met perspectieven

Een job in de voedingssector biedt doorgaans stabiele vooruitzichten. “Wie meedraait in productie laat zich drijven door een strak werkritme”, zegt Geert Van Cauwenberge, HR-directeur.  “Daarin verschilt Poco Loco niet van andere voedingsbedrijven. We zoeken dus mannen en vrouwen die van wanten weten, net zoals onze ambassadeurs.”  Daar tegenover staat dat goed werkgeverschap bij Poco Loco even hoog op de agenda staat als de groeidoelstellingen. Het bedrijf zette dus ook in 2018 sterk in op het welzijn van de medewerkers. “We startten het Chill-i-project op waarbij we stressfactoren op de werkvloer onderzoeken”, aldus nog Van Cauwenberge. “We lanceerden de elektrische bedrijfsfietsen om collega’s te motiveren fietsend naar het werk te komen en we blijven actief op zoek gaan naar het doorgroeipotentieel bij onze medewerkers.”

Er wordt in deze fase gezocht naar een hele pleiade van beroepen. Er zijn mogelijkheden voor operatoren en techniekers, maar ook voor laboranten en polyvalente productiemedewerkers. Wie zich vertrouwd voelt in een productieomgeving en in ploegen- of nachtwerk de perfecte work-life-balance vindt, kan terecht op www.pocoloco.be/jobs voor een overzicht van de openstaande vacatures.