Pollet Hires-PWG2022_WAL0313

Pollet Water Group wordt nog sterker na fusie operatie

WAREGEM - De waterbehandelingsbedrijven Hydris en Eco-Vision smelten samen en gaan vanaf 1 januari verder onder één naam: Eco-Vision. Meer kennis, meer ervaring, nóg meer visie. Engineering, service, installatie én advies maken van het nieuwe Eco-Vision een unieke speler in de markt, en dit onder de vlag van het dynamische Waregemse bedrijf Pollet Water Group dat ook een vestiging heeft in het Limburgse As. 

Eco-Vision werd opgericht in 1999 door Theo Bollen als leverancier van totale waterbehandelingsoplossingen. Die geïntegreerde oplossingen omvatten milieuadvies, engineering, installatie en automatisering van processen. Van oudsher is Eco-Vision sterk actief in afvalwaterprojecten. Eind 2020 werd Eco-Vision onderdeel van het internationale Pollet Water Group.

Hydris van zijn kant werd in 2011 opgericht door Pollet Water Group als specialist in industriële waterbehandeling. Net als Eco-Vision heeft Hydris een sterke engineering en service afdeling.

Door de twee bedrijven samen te voegen ontstaat een heel complementair verhaal op het vlak van industriële waterbehandeling met ervaring in tal van sectoren en een goede geografische spreiding in het land. Voortaan gaan beide bedrijven dan ook verder onder 1 gemeenschappelijke sterke naam verder: Eco-Vision.

Kom naar het water

Voor Theo Bollen, general manager Eco-Vision, is het zo klaar als water: “Water is een kostbaar en universeel goed", zegt Bollen. "Water optimaliseren en hergebruiken is de toekomst. De uitdagingen zijn groot, maar er liggen vooral veel kansen voor onze Belgische en bij uitbreiding Europese industrie. Met Eco-Vision maken we gebruik van alternatieve waterbronnen om de bedrijfskosten en energiekosten te verlagen en zo het productieproces van onze klanten te verbeteren. Tegelijkertijd beschikken wij over de knowhow en de technologieën om de waterkringloop te sluiten en waar mogelijk water te hergebruiken. Eco-Vision zet alles op alles om de productieketen efficiënter, groener en minder water verslindend te maken, en dat in het belang van de klanten."