Nieuws West-Vlaanderen Poperingenaar Joachim Creus (44) mag Duits miljardenbedrijf leiden

Poperingenaar Joachim Creus (44) mag Duits miljardenbedrijf leiden

Poperingenaar Joachim Creus (44) mag Duits miljardenbedrijf leiden

POPERINGE – Uit een bijdrage van de Duitse zakenkrant Handelsblatt blijkt dat de West-Vlaming Joachim Creus de facto het Duitse bedrijf JAB van de steenrijke familie Reichmann mag leiden. Hij volgt er het 74-jarige boegbeeld Peter Harf op. JAB is goed voor een tegenwaarde van om en bij de 100 miljard euro en is een multibrand bedrijf dat onder meer bekende namen als Schweppes, Douwe Egberts en 7Up, om er maar enkele te noemen, in portefeuille heeft.      

Joachim Creus is 44 jaar en is afkomstig (geboren en getogen) in hoppestad Poperinge. Zijn grootvader was actief als landbouwer die hop cultiveerde. Na zijn middelbare school in Poperinge studeerde Creus rechten in Leuven en in Wenen, en legde zich daarbij vooral toe op de specialiteit fiscaal recht.

Aanvankelijk was hij aan de slag als advocaat bij het kantoor Tiberghien. Nadien werkte hij voor de consultancygroep Rödl & Partner en Siemens. In 2010 kwam hij terecht bij JAB, waar hij zich verdienstelijk maakte als juridisch directeur en hoofd belastingdienst. Nog geen twee jaar later werd hij partner, de jongste in de geschiedenis van JAB.

Sindsdien is hij nauw betrokken bij de uitbouw van de holding. Hij speelde een steeds belangrijker rol bij alle grote investeringen en uitbreidingen. Hij onderhandelde volgens Handelsblatt met succes meer dan 100 miljard dollar aan zakendeals. Niettemin blijft de vaststelling dat zijn ster als een komeet omhoog schoot.

foto: Joachim Creus/Handelsblatt

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.