Poppies eerse steen

Families Castelein en Popelier verankeren hidden champion Poppies Bakeries definitief in Zonnebeke

ZONNEBEKE - Poppies Bakeries, producent van bakkerijspecialiteiten met hoofdzetel te Zonnebeke en nog een echt familiebedrijf (families Castelein en Popelier), heeft de eerste steen gelegd van haar gloednieuw hoofdkantoor. Het is de kroon op het werk van een jarenlange groei. Zowel organische ontwikkeling als strategische overnames maken deel uit van de strategie van de West-Vlaamse voedingsmultinational die zich definitief verankert in West-Vlaanderen. Poppies Bakeries realiseert op vandaag een omzet van 400 miljoen euro.

 

 

De ambitie is groot: het nieuwe hoofdkantoor moet een inspirerende omgeving worden voor alle gezamenlijke diensten en tegelijkertijd een echte landmark vormen op de A19 tussen Kortrijk en Ieper.
Het state-of-the-art gebouw zal in het voorjaar van 2025 afgewerkt zijn en zal plaats bieden aan 150 medewerkers, in totaal goed voor circa 3.600 m² oppervlakte. Om de samenwerking tussen de verschillende afdelingen te stimuleren, werd er bovendien ook bewust gekozen voor een open architectuur waarin onder meer een ontvangstruimte, vergaderzalen, kantoorruimtes en een proefbakkerij worden ondergebracht. Aan de voor- en achterzijde van het kantoor worden bovendien ongeveer 110 parkeerplaatsen in het landschap voorzien.

Ecologisch gebouw

De vier verdiepingen zullen een landmark vormen langs de autosnelweg en zullen dan ook van alle duurzame en technologische faciliteiten worden voorzien.

Zowel het verbruik van ruimte, energie en grondstoffen spelen hierin een rol: warmte en energie worden gewonnen uit de bodem en de zon met onder meer talrijke zonnepanelen op het dak. Verder zorgen verschillende groene ruimtes ervoor dat medewerkers kunnen genieten van de buitenlucht en de natuur.   Het gebouw zelf zal gerealiseerd worden door de bouwonderneming Coussée uit Roeselare.

Parel van een bedrijf

De bouw van het nieuwe kantoorgebouw is de kers op de taart in de jarenlange geschiedenis van Poppies Bakeries. Het verhaal begint vanuit een ambachtelijke bakkerij in 1976, toen Frans Castelein en schoonbroer Luc Popelier startten met het bakken van traditioneel Vlaams gebak en koekjes, die ze lokaal verkochten. Door nauw contact met hun klanten te onderhouden, verkregen ze inzicht in de smaken die hen aanspraken, hun voorkeuren en de meest succesvolle producten. Dit stelde hen in staat deze producten op te schalen naar grotere volumes in verschillende productielocaties.

Beetje bij beetje groeide Poppies Bakeries uit tot een wereldwijde leverancier van koekjes, gebakjes en desserts. Ondertussen bestaat de groep uit meer dan 1.300 medewerkers, met 14 bakkerijen en vestigingen in België, Nederland, Frankrijk, Zweden en de Verenigde Staten, alsook diverse verkoopkantoren zoals in Spanje en Singapore.

Het bakkerijassortiment bestaat uit 5 categorieën die het ambacht van traditioneel bakken zorgvuldig combineert met de knowhow van productie op grote schaal: koekjes, gebak, macarons, vriesverse desserts en donuts. De delicatessen worden aangeboden in meer dan 64 landen wereldwijd, voornamelijk als private label aan retail-, foodservice- en industriële partners.