Privaat-publieke samenwerking (PPS) moet leiden naar het grootste G-sportcentrum van het land

KUURNE - In Nederland staat men op het vlak van G-Sport veel verder dan bij ons. De Noorderburen hebben in Amsterdam een uitgerust centrum voor mindervaliden dat zijn gelijke niet kent, met alles erop en eraan. Een aantal partijen willen nu hetzelfde doen in eigen land. Het oog viel op de oude renbaan van Kuurne waarvoor ook het gemeentebestuur op zoek is naar een nieuwe bestemming. Een handvol bedrijven uit de regio is het project genegen.      

250 studenten van Hogeschool VIVES hebben alvast een ontwerp gemaakt van wat het grootste G-sportcentrum van België moet worden. In Kuurne. De concessie van de hippodroom in Kuurne loopt af en de gemeente wil een nieuwe bestemming geven aan de renbaan van 22 hectare.  Stefaan De Clerck (Proximus) en bezieler Dave Vanhoutte zetten mee hun schouders onder het dossier dat de voorbije dagen op een persmoment werd voorgesteld. In de praktijk zou het moeten gaan om een PPS, ofte een privaat-publieke samenwerking. Uit de VIVES-studie moet blijken dat de hippodroom van Kuurne een ideale locatie zou zijn.

Vanuit de hoek van de privésector is er ook interesse om wat op papier staat om te zetten naar de realiteit. Een noodzaak volgens de Kuurnse burgemeester Francis Benoit. Dave Vanhoutte maakt zich sterk dat onder meer ION, de Groep Ghistelinck, Proximus, Belfius en maatwerkbedrijf WAAK uit Kuurne zich willen engageren. CEO Tim Vannieuwenhuyse van WAAK gaf tijdens het persmoment alvast zijn ideeën over het sportcomplex mee. G-sport Vlaanderen bracht het G-landschap in kaart en kwam praten over inclusie. Burgemeester van Kuurne, Francis Benoit en Leiedal lichtten de plannen toe voor Kuurne 2035. Dennis Gebbinck (oprichter van Only Friends Amsterdam) inspireerde met hun grootste G-sportcomplex van Nederland.

De 250 studenten van VIVES hebben inmiddels hun uitgewerkte voorstellen en hun visie op het G-sportcomplex van de toekomst 'gepitcht' met de geïnteresseerde partners. Wordt vervolgd.