hillewaert.familie bijgewerkt

Private equity speler Sofindev stapt in bij Knokse familiebedrijf Hillewaert

KNOKKE - Hillewaert verwelkomt Sofindev als strategische partner ter ondersteuning van haar verdere groei in de verkoop en het technisch onderhoud van professionele koffiemachines in de Benelux. Sofindev, een grote naam in de wereld van de private equity,  heeft een overeenkomst bereikt met Kris en Patrick Hillewaert over een partnership en instap in het kapitaal van Hillewaert BV en haar dochtervennootschappen. Kris Hillewaert en Patrick Hillewaert blijven als aandeelhouders en gedelegeerd bestuurders instaan voor de dagelijkse leiding van het Knokse bedrijf.

foto: Hillewaert

Via het partnership met Sofindev wil Hillewaert zich versterken om haar sterke groeitraject van de voorbije jaren verder te zetten en ook verder te versnellen. Via deze deal moet de positie van Hillewaert als marktleider in de verkoop en het onderhoud van professionele koffiemachines in de Benelux verder worden versterkt, en dat via innovatie, technische service en betrouwbaarheid. Op die manier wil Hillewaert haar klanten, in de out-of-home koffiemarket zoals tankstations, kleine en grote kantoorruimtes, luchthavens, retail ketens, koffiebars, bedrijfsrestaurants en ziekenhuizen, een uitmuntende dienstverlening blijven bieden om zo een optimale koffie ervaring te bezorgen.

Knoks familie- en groeibedrijf

Het Knokse bedrijf werd in 1997 opgericht door Kris Hillewaert en Patrick Hillewaert en hun respectievelijke echtgenotes. Onder hun leiding werden de activiteiten in verkoop en onderhoud van professionele koffiemachines opgezet.
Inclusief het hoofdkantoor in Knokke-Heist, België, heeft Hillewaert 4 vestigingen: Knokke, Hasselt en Antwerpen in België en Zeewolde in Nederland. In totaal zijn er een 75-tal medewerkers in dienst waarvan meer dan 40 technische mensen die dagelijks paraat staan om de klanten te helpen bij installaties, nazichten of herstellingen. Hillewaert realiseerde een omzet van 30 miljoen euro in 2023.