Lagae – Koerszaken

Professor en wielerfan Wim Lagae fileert het wielercircus tot op het bot

IZEGEM - Professor Wim Lagae, bekend als analist van alles wat met sport te maken heeft, is in de pen gekropen. Minder bekend is dat hij ook een echte wielerfanaat is. Dat heeft nu geleid naar een boek ('Koerszaken') waarin hij diep ingaat op het wielercircus. Alle mogelijke economische aspecten passeren de revue, maar er is ook aandacht voor tactische inzichten, voor anekdotes of voor hoogst persoonlijke inside stories. 

Wim Lagae is hoogleraar sportmarketing aan de KU Leuven. In zijn boek zoekt hij een aangenaam evenwicht tussen de renner en de kenner. Cijfers en centen maken vast deel uit van het wielrennen. Ploegen, sponsors, organisatoren en renners willen niet alleen sportief maar ook zakelijk altijd in de kopgroep fietsen. Inzicht en tactiek bepalen meestal winst of verlies.

In het boek Koerszaken fietst Lagae door de business. Hij bekijkt de zakelijke kant, maar als echte wielerfanaat brengt de hoogleraar ook hoogst persoonlijke anekdotes, want Lagae heeft zelf ook - je zou het hem niet toegeven - heel veel koerservaring. Hij heeft naar eigen zeggen liefst vijftig jaar koerservaring op de teller staan. Zowel zijn wetenschappelijk inzicht als de hoogst persoonlijke kijk op het milieu maken van het boek Koerszaken  een bijzonder aangenaam leesstuk van tientallen verhalen, het ene al even boeiend als het andere.

info: www.bibliodroom.be