poc-partners-darlowo

Project POC Partners in Polen is een schot in de roos

Hepoc-partners-darlowot vastgoedproject aan de Baltische kust van de Pittemse projectontwikkelaar POC, blijkt een groot succes. Rond deze tijd is de ruwbouw van het eerste van de drie gebouwen aan het strand voltooid. De afwerking kan nu starten. Naar verwachting zullen de eerste eigenaars rond Kerstmis van volgend jaar hun intrek kunnen nemen in de door hen aangekochte flats in Darlowo. Darlowo is prachtig gelegen in het noorden van Polen en bevindt zich pal op de uitgestrekte kustlijn met buitengewoon zicht. POC en de Belgische firma CFE (via CFE Polska) bouwen er aan 1.500 flats. Het betreft het grootste vastgoedproject aan de Baltische kust sinds Wereldoorlog II.

POC, dat geleid wordt door Peter Taffeiren, heeft er zijn ambities nooit onder stoelen of banken gestoken. Na lang en grondig overleg met de lokale autoriteiten, is het de bedoeling dat de West-Vlamingen er een soort “Nieuwpoort aan de Baltische kust” bouwen. Zowel voor vakantiegangers (Polen is een zwaar onderschat land op toeristisch vlak) als voor beleggers in renderend vastgoed, biedt het project van het West-Vlaamse POC enorm veel opportuniteiten. Niet alleen Polen komen massaal en graag naar “hun” kust, ook Duitsers en Russen ontdekken meer en meer de charmes van het Balticum.

Dat blijkt ook uit de verkoopcijfers. Het eerste gebouw is een verkoopsucces: 70 procent van het aanbod is inmiddels al de deur uit. De grootste meerderheid komt voorlopig nog uit Polen, maar daar zou snel verandering kunnen in komen. In Darlowo moet een heuse marine jachthaven het licht zien, waarrond POC drie blokken met flats bouwt. Bij de kopers manifesteren zich ook Belgen. In het eerste blok werden vijftien flats verkocht aan Belgische beleggers, die zich aangetrokken voelen door de mooie en gegarandeerde huurrendementen. POC heeft ondertussen in Polen een eigen verhuurfirma opgericht om de toeristische verhuur van het project in goede banen te leiden. Gezien het succes en de grote vraag naar kustappartementen in Polen, wordt er versneld (voorjaar 2017) al gestart met de bouw van de twee volgende residenties. (KC)