FILE PHOTO: A flag with the logo of Proximus is seen at the headquarters of the Belgian telecoms operator in Brussels REUTERS/Francois Lenoir/File Photo

Proximus wil IT-activiteiten voor bedrijven afsplitsen

Proximus heeft de intentie om een reorganisatie door te voeren. Meer bepaald wil het telecombedrijf zijn IT-activiteiten voor bedrijven afsplitsen en onderbrengen in het bestaande filiaal PICT nv. Dat maakte Proximus maandag bekend in een persbericht.

Het gaat onder meer om activiteiten in domeinen als workspace, cloud, security en AI voor bedrijven. De telecomactiviteiten voor ondernemingen blijven wel bij Proximus.

De sociale partners zijn over de plannen ingelicht, luidt het. De afsplitsing heeft gevolgen voor zo’n 350 à 400 werknemers van de Enterprise Business Unit. Zij blijven aan de slag, maar wel bij een andere werkgever. “Proximus laat nu de tijd voor een open en constructieve sociale dialoog, met als doel om in de loop van april met meer informatie te komen en de intentie om de nieuwe structuur vanaf de tweede helft van dit jaar te implementeren”, klinkt het in een persbericht.

De bedoeling van de nieuwe structuur is volgens het telecombedrijf om “duidelijker te focussen op het specifieke karakter van de IT-business, een eigen B2B IT-identiteit te ontwikkelen en deze dichter bij het ecosysteem van Proximus-filialen en -partners te brengen.” Anne-Sophie Lotgering zal de entiteit gaan leiden.