Nieuws West-Vlaanderen P&V Panels hofleverancier van Infrabel

P&V Panels hofleverancier van Infrabel

P&V Panels hofleverancier van Infrabel

KORTRIJK, MARKE – P&V Panels is drie keer als beste uit de bus gekomen in een Europese aanbesteding van Infrabel. De elektrische bordenspecialist haalt zo drie vijfjarige contracten binnen van de Belgische spoorwegbeheerder. Deze opdrachten garanderen werkzekerheid voor 30 werknemers. De bordenexpert heeft drie sites: één in Marke, één in Heusden-Zolder en één in Genk. P&V Panels mag zich in zijn sector marktleider noemen in de Benelux. 

Voor de vijfde keer op rij al verlengt Infrabel de contracten voor 400V laagspanningsborden (ALSB) en het PLP-project (elektrische bedieningsposten). Het QF-contract is aan zijn vierde vernieuwing toe.

Volgens sales en marketing directeur Koen Pellaers van P&V Panels is dit goed voor vijf jaar werk. “Het gaat onder meer om prioritaire projecten die de veiligheid van het Belgische spoorwegennet verhogen”, zegt Pellaers. “Tot en met de verdeelborden in hun gebouwen, zoals die van de Infrabel Academy, het nieuwe opleidingscentrum van Infrabel in Sint-Jans-Molenbeek.”

Infrabel is al jaren klant bij P&V Panels. “Maar bij een aanbesteding begint iedereen op gelijke hoogte”, aldus nog Koen Pellaers. “Dit is dan ook een nieuwe blijk van vertrouwen. Zeker omdat het een aanbesteding was op Europees niveau. Betrouwbaarheid en kwaliteit staan op een gedeelde eerste plaats voor Infrabel: treinen moeten kunnen rijden. Altijd en overal. Onze borden moeten daar mee voor zorgen. Net die kwaliteit is altijd onze prioriteit bij P&V Panels. Daarnaast hebben we als grootste bordenbouwer in de Benelux de slagkracht om de leverbetrouwbaarheid te garanderen.”

Werkzekerheid voor 30 fulltimers

Naast een blijk van vertrouwen, geven de hernieuwde contracten P&V Panels ook financiële zekerheid. En er is nog meer. “Deze drie contracten staan gelijk aan werkzekerheid”, aldus CEO Joris Vrancken. “Vijf jaar lang zal er voldoende werk binnenkomen voor 30 fulltime medewerkers. Dankzij deze contracten kunnen we onze groei-ambities versnellen. We waren sowieso al op zoek naar nieuwe collega’s.”

P&V Panels ontwerpt, bouwt, onderhoudt en upgradet elektrische verdeel- en stuurborden voor elke mogelijke sector.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.