POMWest-Vlaanderen_Afbeelding

Quick Wins leiden tot vruchtbare samenwerkingen

Dewilde Engineering uit Ieper staat bekend om het ontwikkelen van productiemachines voor verschillende sectoren en zorgt voor een geautomatiseerd productieproces van A tot Z. Dankzij de Quick Wins Fabrieken voor de Toekomst van POM West-Vlaanderen kan het bedrijf de ontwikkeling naar een hoger niveau tillen en is een nieuwe samenwerking met Paulig, bekend om de Poco Loco-productiesites in Roeselare, een feit.

Dewilde Engineering boekte dankzij de Quick Wins subsidie een mooie technologische vooruitgang en vond een nieuwe klant waaruit een duurzame samenwerking is gegroeid.

“Wanneer klanten bij ons komen aankloppen met de vraag of wij een toestel kunnen bouwen om hun productieproces te vereenvoudigen en te versnellen, dan vertellen zij ons vaak onbewust niet alles. Dat komt omdat zij hun product zo goed kennen dat ze vaak niet stilstaan bij details die net heel belangrijk kunnen zijn voor het bouwen van een machine”, weet projectmanager Johan Sinaeve. Zo ging het ook bij het bedrijf Paulig.

Poco Loco is een voedingsproducent die bij Dewilde Engineering kwam aankloppen met de vraag naar het ontwikkelen van een geautomatiseerde oplossing voor het stapelen en verpakken van versgebakken taco’s.

Grondige productanalyse

“Dankzij Quick Wins konden wij diepgaande productanalyse doen zodat het toestel volledig op maat kon worden gemaakt voor de taco’s. Dat ging heel erg ver. Zo wilden we weten hoe sterk die taco’s zijn, hoe groot die zijn en voelen die eerder glad dan wel ruw aan. Het zijn die kleine details die ervoor zorgen dat wij het toestel perfect kunnen afstellen”, verduidelijkt Johan. “Dankzij de subsidie kunnen wij veel verder gaan dan waar veel andere bedrijven stoppen.” De middelen maken het mogelijk om tijd te investeren in het samen uitdenken van een oplossing.

Johan is alvast tevreden over de samenwerking met POM West-Vlaanderen en raadt de Quick Wins aan iedereen aan. “Mensen zijn vaak bang om subsidies aan te vragen omdat dat heel wat papierwerk met zich meebrengt. Maar dat is hier niet het geval. Je wordt heel goed ondersteund en bovendien wordt er mee nagedacht om van het project een succes te maken.”

Ben je aan het broeden op een vernieuwend project en op zoek naar extra financiële ondersteuning om dat project te verwezenlijken? Dankzij de Quick Wins Fabrieken voor de Toekomst kan je rekenen op dat doorslaggevende financiële duwtje. Twee belangrijke voorwaarden zijn dat het project op korte termijn verwezenlijkt kan worden en het uitgevoerd wordt door twee bedrijven samen, waarvan er minstens één kmo en één in West-Vlaanderen gevestigd is.

Ook interesse? Meer info vind je via deze website.

POM West-Vlaanderen heeft de ambitie om samen met haar partners van West-Vlaanderen een provincie te maken waar ondernemers op een duurzame manier kunnen groeien.