Laurence Marokko

Rafaël Nadal ging voor de interieurinrichting van zijn 2 hotels shoppen bij Laurence Leenaert (Studio LRNCE, Marrakesh)

KORTRIJK - Hoe de Spaanse wereldvedette tennis bij haar is terecht gekomen, weet ze naar eigen zeggen ook niet precies. Maar feit is dat de naar Marrakesh uitgeweken creatieve West-Vlaamse onderneemster Laurence Leenaert een hele reeks van haar producten recent mocht leveren voor twee hotels die eigendom zijn van Rafaël Nadal. Leenaert heeft haar eigen ontwerpstudio- en atelier in Marrakesh en pakt van daaruit uit met een eigen collectie handgemaakte tapijten, dekens, kussens, keramiek, spiegels, kledij en accessoires.

Een goede vijf jaar terug – na een vakantie ter plaatse – besloot de uit het Kortrijkse afkomstige Laurence Leenaert om haar ondernemersgeluk te zoeken en ook te vinden in Marrakesh. Vanuit de bekende stad in Marokko, verblijdt ze de markt met haar eigen design- en interieurcreaties die het hoogste niveau nastreven én ook bereiken. Studio LRNCE is inmiddels een begrip én een referentie geworden.

Dat is kennelijk ook Rafaël Nadal niet ontgaan. “We hebben met het team van Rafaël Nadal samengewerkt voor zijn 2 hotels (Zel Mallorca en Zel Costa Brava)”, vertelt Laurence Leenaert. “Voor Zel hebben we custom LRNCE-producten gemaakt zoals ceramics, kussens, blankets en tafelkleden. We hebben met ons team in Marrakesh, waar alles handgemaakt is, een goeie periode aan dit project gewerkt en we zijn heel blij met het resultaat.”

Eigen riad

De opening van de hotels van Nadal vond de voorbije weken plaats. Rafaël Nadal was (uiteraard) zelf aanwezig en te zien met LRNCE-producten (zie foto achtergrond).

Laurence Leenaert onderscheidt zich in Marrakesh niet alleen met haar topproducten. Ze opende twee jaar terug ook een luxueuze riad (Rosemary) in het hartje van de bevlogen en betoverende stad aan de rand van het Atlasgebergte.