IMG_6508

Rasondernemer Laurent Vanneste heeft een ambitieus 2.0 masterplan klaar voor het Wevelgemse Vijverhof

WEVELGEM - Enkele maanden nadat Laurent Vanneste de bekende Wevelgemse site Het Vijverhof (bekend van zijn restaurant, feestzaal en watersportmogelijkheden) kocht van Stéphane Fievez (Ice Mountain), stoomt hij een ambitieus masterplan klaar voor de site waar hij als kind opgroeide. Over enkele jaren moet het new look Vijverhof een feit zijn: een plaats waar, naast het horeca-gedeelte, sport een cruciale plaats krijgt.  

In deze fase is de nieuwe eigenaar Laurent Vanneste bezig met de heropstart van het restaurantgebeuren. Weinig zaken in Zuid West-Vlaanderen die zo idyllisch gelegen zijn aan een indrukwekkende vijver.

"De voorbije jaren werd onder de vorige eigenaar niet meer de nodige aandacht geschonken aan het restaurant", aldus Laurent Vanneste. "We zijn daarom begonnen met een doorstart. Over de middag kan elkeen hier al een lunch komen gebruiken tijdens de weekdagen. Tijdens het weekend kunnen we dan aandacht hebben voor onze feestzaal die mogelijkheden biedt voor groepen van 100 tot 320 mensen. Goed nieuws: de mensen vinden stapsgewijs ook de weg naar Het Vijverhof terug. Vanaf 20 mei zal het restaurant dan ook opnieuw én 's avonds én s middags open zijn, inclusief onze schitterend gelegen terras natuurlijk."

Voor elk wat wils

Laurent Vanneste bruist van de ambitie en toont fier een nieuw masterplan dat van Het Vijverhof een 2.0 site moet maken. Stapsgewijs zullen de plannen ook uitgevoerd worden, na het bekomen van de nodige vergunningen.

De focus zal daarbij liggen op beleving. Zo is het de bedoeling om vanaf 2025 sportkampen voor de jeugd te organiseren, in samenwerking met SportiEvak. Om hun passage op te fleuren, zal een nieuw gebouw worden neergepoot waar 60 jongeren kunnen verblijven in comfortabele omstandigheden, met aparte kamers en de nodige faciliteiten.

Voor de volwassen sporters wil Laurent ook padel introduceren in Wevelgem. "Nu heeft de gemeente geen padelinstallatie", aldus Vanneste. "Daar willen we verandering in brengen met padelvelden terreinen binnen en padelterreinen buiten. Er komen ook nieuwe tennisterreinen bij, binnen zowel als buiten Daar bovenop zullen we ook een mini-golf aanleggen midden het groen, een nieuwe multifunctionele sporthal bouwen en finaal, langs de andere kant van onze 11 hectare groot terrein, zal er ook nog een tweede restaurant met nieuwe feestzalen komen alsook een bar/café.  En uiteraard willen we ook de watersport op onze machtige vijver helemaal doen herleven."

Hyperdynamisch West-Vlaams ondernemerschap

Laurent Vanneste is 37 jaar oud en het type hyperdynamische West-Vlaamse ondernemer die altijd maar vooruit wil. Hij heeft al vier zaken in portefeuille aan de overzijde van het Kortrijkse Sint-Jan kerkhof: Renties (verhuurbedrijf van auto's, minibussen, bestel- en vrachtwagens), Leiecenter Kortrijk (verkoop van unieke tweedehandswagens van alle merken en bijhorende carrosserie en garage), Graphics (belettering van voertuigen) en finaal is hij ook aan de slag als invoerder in de Benelux van de merken Malibu en AXIS (waterski en wakeboardboten).

Waarom hij nu ook nog Het Vijverhof er bovenop neemt? "Mijn vader leerde me altijd dat je niet alle eieren in één mand (in mijn geval de mobiliteitssector) mag leggen", zegt hij. "Noem het dus maar een vorm van diversificatie. Als invoerder van bootmerken is er ook een synergie. En verder speelt ook een brok nostalgie mee. Mijn ouders waren hier als voorzitters van de surfclub lang aan de slag als begeleiders en monitors, en ik heb hier in mijn jeugd alles mogen beleven."