Flanders Technology 23

Remake van Flanders Technology doet ook West-Vlaanderen aan

KORTRIJK - Herinnert u zich de beurs Flanders Technology nog? Een ongeslepen diamant die helaas op straat belandde. De Vlaamse overheid wil nu de beurs nieuw leven inblazen en tonen wat Vlaanderen allemaal in zijn mars heeft op technologisch vlak. Een soort van roadshow langs de verschillende provincies moet ook de regionale sterktes aantonen. Kortrijk maakt zich op.

Veertig jaar terug in de tijd. In de lente van 1983 vond de eerste editie plaats van Flanders Technology. Het werd een kassucces, waar ook buitenlanders gretig op afkwamen. In 1999 werd de beurs voor begraven verklaard. Nu 25 jaar later, is ze terg van weggeweest.

Onbekend is onbemind: het geldt ook voor Vlaamse innovaties en technologieën. Hoog tijd om daar verandering in te brengen, meent het nagelnieuwe innovatieplatform Flanders Technology & Innovation (FTI). Binnen slechts vijftien weken is het zo ver. Het openingsevent gaat door in Gent, het slotevent in Antwerpen. Tussenin gaat de beurs ion the road.

Dan krijgen Vlamingen tijdens een tiendaags inspirerend festival (15 tot en met 24 maart 2024) te zien hoe innovatief en hoogtechnologisch onze regio is, en wil de Vlaamse regering tonen hoe we onze regio wapenen voor de toekomst. En dat met lokale deelfestivals in elke Vlaamse provincie en in onze hoofdstad: Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Kortrijk en Leuven.

Regionale deelfestivals

Van vrijdag 15 tot en met vrijdag 22 maart is er ook voor ieder wat wils in zes Vlaamse centrumsteden, elk georganiseerd door een lokale partner.

In Kortrijk krijg je via interactieve ervaringen een inzicht in wat gaming en educatieve technologieën voor Vlaanderen kunnen betekenen. Want de Vlaamse gamesector behoort tot de wereldtop. Benieuwd hoe de school en de kinderopvang van de toekomst eruit kunnen zien? Bij Hangar K zal men het kunnen ontdekken. Ook digitale inclusie en het ethische aspect rond gaming komen uitgebreid aan bod, net als de toekomst van het uitgaan. In de Club Of The Future tillen immersieve projectietechnologieën je club- of concertervaring naar een hoger niveau. Op donderdag verzamelt de B2B-wereld zich in LandMarck voor inspirerende talks rond werken en de werkomgeving van de toekomst. Kortom: een event om naar uit te kijken.