KNUS

Renaat Desiere neemt starter van het jaar Knuss over

KORTRIJK - De dynamische Kortrijkse ondernemer Renaat Desiere (ex-Drukta, midden op de foto) heeft na een korte sabatical de draad terug opgenomen. Hij neemt het Kortrijkse Knuss over dat enkele jaren terug nog werd uitgeroepen tot starter van het jaar. Desiere verkocht zijn eigen goed aangeschreven drukkerij Drukta vorige zomer (2023) aan INNI. Maar eens ondernemer altijd ondernemer, toch?   

Knuss is het bedrijf van de youngsters Guillaume Melis (27) en Lowie Vanhoutte (26) die in korte tijd al naam verworven als ondernemers. De start-up kwam op de markt met een innovatief concept in de meubelbranche: premium verwarmingstechnologie voor kussen, stoelen en binnen- en buitenzetels.

Renaat Desiere zorgt nu voor een kapitaalinjectie waardoor hij de meerderheid verwerft. Zijn uitgebreide kennis van het ondernemerslandschap, maar ook zijn netwerk, zullen zonder enige twijfel een grote meerwaarde betekenen voor Knuss. De Kortrijkse starter scoort ook op ecologisch vlak want door de stoelverwarming gaat geen warmte verloren en is er weinig tot geen CO2-uitstoot.

Veelbelovende markt

Desiere springt op een ogenblik dat de markt zich veelbelovend opent voor een bedrijf als Knuss. Om maar één voorbeeld te geven: in Frankrijk is terrasverwarming voor de horeca voortaan verboden, wat wil zeggen dat de zoektocht naar alternatieven volop aan de gang is, en dat niet alleen in de Hexagoon, maar in heel Europa.

Desiere laat al een beetje in zijn kaarten kijken. "We gaan voor een rebranding, voor nieuwe producten en voor nieuwe samenwerkingen", zegt hij. De boodschap is duidelijk: het verhaal van Knuss wordt vervolgd.