Nieuws West-Vlaanderen Renson breidt opnieuw uit

Renson breidt opnieuw uit

Renson breidt opnieuw uit

RENSON_SITED_MechanicalVentilation

Om zijn zonder meer fenomenale groei waar te kunnen maken investeert Renson meer dan ooit in eigen regio. Gezien de focus op innovatie komt het bedrijf jaarlijks met nieuwe producten op de proppen. Voor de lancering van de laatste nieuwigheden, wijkt Renson nu ook noodgedwongen uit naar de Waregemse industriezone Vijverdam. Daar bevindt zich inmiddels het kloppend hart voor de productie van mechanische ventilatie. Enkele jaren terug kocht CEO Paul Renson daar de gebouwen van Messiaen Textiles, het bedrijf dat in 2014 over de kop ging. Renson beschikt daar nu over 8.000 vierkante meter bijkomende oppervlakte, verdeeld over vier productiehallen. In één hal wordt de montage van de mechanische verluchtingssystemen ondergebracht, met mogelijkheid tot uitbreiding in een tweede productieruimte. Een derde hal wordt als magazijn ingericht en de afdeling standenbouw is er in een vierde ruimte gehuisvest. Momenteel loopt er een studie om te zien of er nog een bijkomende automatische montagelijn kan geïnstalleerd worden.

Ruim is al honderd jaar verankerd in de regio en evolueerde in al die tijd naar een toonaangevende speler in ventilatie, zonwering, terrasoverkappingen en vooral totaaloplossingen voor een gezonde en comfortabele leef- en werkomgeving. Met recente overnames van Luxxout (Nederland) en Corradi (Italië) vervolledigt Renson z’n assortiment terrasoverkappingen en zet het z’n ambitie kracht bij om wereldwijd marktleider te worden op het vlak van deze outdoor-concepten. Het hoofdgebouw aan de E17 blijft uiteraard het paradepaardje van de firma Renson. (KC)

 

 

 

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.