Renson Hubbe

Renson helpt revaliderende commercieel directeur met benefiet event

WAREGEM - Het bekende bedrijf Renson van CEO Paul Renson toont zich van zijn meest sociale kant. Nadat commercieel directeur Hubbe Vanneste in augustus 22 een fatale val maakte met invaliditeit tot gevolg, wachtte hem een jaar 'begeleide opvang' in het UZ Gent. Nu, een jaar later, volgt de weg naar zelfstandig wonen. Een hele opdracht, ook financieel. Hubbe Vanneste krijgt alvast de volle steun van zijn eigen werkgever. Op 21 oktober organiseert Renson, in samenwerking met zijn familie en met de brede vriendenkring die de hyper sociale Hubbe er al altijd op nahield, een benefiet event in de Noa outdoor living showroom in Kruisem.

Eind augustus 2022 veranderde het leven van Hubbe Vanneste, 41 en afkomstig uit een mooi gezin (met zeven kinderen) uit Gullegem, voor goed. Een ongelukkige duik in een zwembad leverde hem een blijvende verlamming van vrijwel het volledige boven- en onderlichaam op. Deze plotse wending zorgde voor een immense uitdaging die Hubbe zelf, de eeuwige optimist, met een lach en een traan probeert te overwinnen.

Na ruim een jaar revalideren als gevolg van een ongelukkige duik in een zwembad, keert Hubbe Vanneste  – grotendeels verlamd – terug naar huis. Het mede door Renson gepatroneerde initiatief ‘‘Helping Hands for Hubbe’ moet hem niet alleen een financieel duwtje in de rug geven, maar ook een hart onder de riem steken bij zijn verdere revalidatie thuis. Hubbe Vanneste bekleedde tot voor zijn val één van de commerciële topfuncties bij Renson.

Helpende handen nodig

Nu, 1 jaar later en na een even zware als moedige revalidatie, staat Hubbe klaar om het UZ in Gent te verlaten en terug te keren naar huis. Voor veel van de belangrijke aanpassingen die nodig zijn om daar de draad van het dagelijks leven terug te kunnen oppikken, zijn overheidssubsidies voorzien of springt de verzekering bij. Maar die dekken lang niet alle kosten voor een tillift, een aangepast bed, automatische rolstoel, aanpassingen voor een vlotte toegang in zijn woning en vervoer. Bovendien slepen goedkeuringsprocedures daarvoor soms erg lang aan.

Daarom namen een aantal collega’s, vrienden en familieleden het initiatief om hem met het ‘Helping Hands for Hubbe’-benefiet event een financieel duwtje in de rug te geven voor een veilige en toegankelijke thuis. “Maar naast de centen die we hiermee hopen op te halen, willen we met dit event Hubbe vooral ook moreel steunen”, verduidelijken de initiatiefnemers het dubbele doel van de benefietavond. “We willen hem tonen dat hij er niet alleen voor staat in zijn verdere revalidatie, dat er tal van mensen voor hem klaar staan.”

‘Helping Hands for Hubbe’ gaat door op 21 oktober in het  experience center NOA outdoor living van Renson in Kruisem  en telt 3 formules. Voor het diner ‘Beats & Flavours’ betaal je 150 euro per persoon of 1.500 euro per tafel van 10. Voor deelname aan de formules ‘Beats & Bites’ & ‘Beats’ betaal je respectievelijk 55 euro of 25 euro per persoon. Inschrijven kan tot en met 14 oktober via www.hh4h.be Wie er op 21 oktober niet bij kan zijn, maar Hubbe toch wil steunen, kan ook een vrije gift doen, alle info eveneens terug te vinden op de website van dit event.

Meer informatie:

www.hh4h.be

FB: Facebook

Instagram: @hh4hubbe