Renson Arlu

Renson opent de deuren van zijn nieuwe fabriek in Ardooie

ARDOOIE - Paul Renson houdt woord. Minder dan twee jaar na de eerste spadesteek (mei 2019), draait de nieuwe fabriek van ARLU -een minder bekend filiaal van de Groep Renson - al volop. Een investering van 16,5 miljoen euro pal langs de autosnelweg E 403 (Kortrijk-Brugge). ARLU is een specialist in deurbeslag, zowel voor de residentiële markt als voor kantoren, utilitaire gebouwen (zoals pakweg ziekenhuizen) als voor buitentoepassingen (zoals voor poorten bijvoorbeeld).

ARLU is volgens algemeen directeur Wim Waelkens goed voor een omzet van om en bij de 33 miljoen euro (waarvan de helft exportgericht) en heeft circa 120 medewerkers in dienst. "Maar we zoeken nog bijkomende krachten", aldus Wim Waelkens. "Er kunnen zeker nog een tiental arbeiders meer aan de slag."

In Ardooie worden alle activiteiten van wat voordien twee bedrijven waren (Louage & Wisselinck met de merknaam ROB en Argent Alu, met de merknaam Argenta), gecentraliseerd onder de nieuwe koepelnaam van ARLU 'Opening Doors': administratieve zetel, productie, logistiek en R&D center. De nieuwe fabriek van 22.000 vierkante meter bevindt zich op het bedrijventerrein Ter Vlucht. Argenta focust als merknaam vooral op binnentoepassingen (draaideuren, schuifdeuren en pivotdeuren), ROB blijft dé specialist bij uitstek voor deurbeslag in buitentoepassingen.

Geloof in de maakindustrie

In Ardooie is er niet alleen sprake van productie maar worden ook de verkoopmagazijnen van Argenta en ROB onder één dak gebracht, wat moet zorgen voor een optimalisatie van de leveringstermijnen naar de klanten. In Ardooie staat een modern machinepark en de nieuwe gebouwen zijn aangepast naar de noden en wensen van vandaag, iets wat ook de werknemers ten goede komt. Bovendien bevat deze nieuwe site ook een  gloednieuw R&D kenniscentrum rond alles wat te maken heeft met het ‘openen van deuren’. Dat is dan weer een opstap naar innovatie.

Paul Renson (CEO Renson Groep) wees er al eerder op dat hij sterk gelooft in de maakindustrie in eigen regio. Vandaar de greenfield investering in hartje West-Vlaanderen. Dit belet hem niet om ook elders in de wereld, zoals recent nog in China nieuwe fabrieken (in casu voor zonwering) te openen. In China wil Paul Renson tussen hier en vijf jaar een omzet van 10 miljoen euro halen waarvan de helft via zonwering, aldus verklaringen in de media.