House of HR Rika 22

Rika Coppens verdedigt de West-Vlaamse eer op Manager van het Jaar

ROESELARE - Het weekblad Trends heeft vijf personen genomineerd om mee te de dingen naar de titel van 'Manager van het Jaar'. Rika Coppens, CEO van het Roeselaarse House of HR, mag de West-Vlaamse eer verdedigen. De vier andere kandidaten zijn Gert Bervoets (H.Essers), Pieter Janssens (iO), Luc Vandenbulcke (DEME) en Bart Van Malderen (Drylock Technologies). House of HR wordt in meerderheid gecontroleerd door het Amerikaanse private equity fonds Bain Capital Partners.

Rika Coppens (49) is sinds 2017 CEO van House of HR, dat HR-oplossingen aanbiedt op de belangrijkste West-Europese uitzendmarkten, met een focus op gespecialiseerde profielen.

“Ik kwam in 2016 in de raad van bestuur van House of HR”, blikt ze terug in het weekblad Trends. “Medeoprichtster en aandeelhoudster Conny Vandendriessche vroeg me in 2017 het bedrijf te leiden. Maar ik moest er de uitzendpoot Accent Jobs bijnemen. Voor een paar maanden, had Conny gezegd. Dat werd uiteindelijk drie jaar. Ik vond het een goede keuze om te starten met Accent, omdat ik niet echt ervaring had in de HR-sector. Ik heb Accent overgedragen in oktober 2020. Sindsdien ligt de focus volledig op House of HR.”

Missionaris van werk

Coppens studeerde voor handelsingenieur aan de KU Leuven en ging aanvankelijk aan de slag als auditmanager bij PriceWaterhouseCoopers. Daarna volgde een carrière als CFO, onder meer bij Zenitel en EFR Groep. Toen in 2014 een private-equityspeler instapte bij EFR, werd ze er CEO, tot haar overstap naar House of HR. Sinds ze CEO van House of HR is, noemt Coppens zichzelf  missionaris van werk. “Via werk kunnen mensen zich integreren in de maatschappij", aldus Coppens. "Daarom zijn we bij House of HR begonnen met de Stichting JobRoad, om mensen die ver van de arbeidsmarkt staan aan werk te helpen. Er is geen betere baan ter wereld dan mensen een baan te geven. We change lives, zeggen we bij House of HR. Ik kan mij niet indenken dat er iemand is voor wie we bij House of HR geen baan zou kunnen vinden."