Nuytten

Roeselaarse AlliA neemt Roeselaarse Nuytten over

ROESELARE - Noem het maar een Roeselaars-Roeselaarse deal. AlliA, de tweede grootste Belgische onafhankelijke makelaar, neemt de makelaarsgroep Nuytten uit Roeselare over en haalt zo 22 nieuwe medewerkers in huis (op een totaal van 247). AlliA verstevigt met deze overname significant haar positie op de bedrijvenmarkt en pakt uit met een premie omzet van meer dan 445 miljoen euro. 

 

De verzekeringsgroep Nuytten is al drie generaties lang actief. De premie omzet bedraagt ongeveer 34 miljoen euro en is actief in de verzekeringen voor kmo’s, industrie en particulieren.  Het familiebedrijf Nuytten legt zich daarenboven toe op het verzekeren van complexe risico’s en biedt oplossingen voor nichemarkten zoals luchtvaart. De recente overnames van de kantoren in Limburg (VHS), Brussel (Excel & Co) en Waasmunster (Assumax) en nu ook Nuytten zorgt voor een stevigere positie voor AlliA als full-service makelaar en geeft de klanten meer mogelijkheden bij hun verzekeringswensen. “Met Nuytten hebben we opnieuw een bedrijf gevonden dat volledig aansluit bij de uitgebreide verzekeringsmogelijkheden die wij willen aanbieden.” aldus sterke man Joseph M Lebon.

De Nuytten-groep en AlliA zijn door hun geografische nabijheid voor elkaar geen onbekenden. Daarenboven blijft de familie Nuytten ook na de overname aan boord van het bedrijf. Nuytten en AlliA bieden een zeer breed scala aan verzekeringen aan: bedrijfsschade, burgerlijke aansprakelijkheid, arbeidsongevallen, transport en zeevracht, employee benefits, auto en wagenparken, alle bouwplaats risico's, financiële risico's, cyber, herverzekeringen, kredietverzekeringen, enzovoort. De overname zorgt ervoor dat ook de nichemarkt van de luchtvaart een belangrijke uitbreiding is op het verzekeringsaanbod.

Niches met toegevoegde waarde

Joseph Lebon, CEO en eigenaar, gelooft dat de sleutel tot het succes van AlliA in het typische managementbeleid ligt. “We zijn erg gehecht aan onze klanten", zegt Lebon. "Onze medewerkers zijn stuk voor stuk gepassioneerd over hun vak, brengen toegevoegde waarde aan onze klanten en behandelen iedereen met respect. Deze typische AlliA-attitude maakt het echte verschil met onze concurrenten."

In een steeds complexere omgeving hebben verzekeringsmakelaars die gespecialiseerd zijn in specifieke niches inderdaad een hoge toegevoegde waarde. De overname van de Nuytten-groep door AlliA opent de weg naar een zeer vergevorderde specialisatie op elk gebied voor de bedrijven en in het bijzonder in de luchtvaart. In 2015 werd Nuytten door Lloyd’s of London erkend als 'geregistreerd broker'. Door de overname is AlliA meteen ook gecertificeerd voor de Londense open markt. “De uitbreiding van het netwerk geeft aan AlliA de dimensie om oplossingen aan te bieden voor complexe verzekeringsvragen en niet-courante ondernemingsrisico’s", vindt Lebon nog. "Ook de specifieke luchtvaarverzekeringen kunnen nu aan onze klanten aangeboden worden.”

Door deze acquisitie stijgt de premie omzet met meer dan 9%, waardoor nieuwe specialisaties kunnen worden ontwikkeld.