Achile

Roeselaarse techspeler Quality Guard zet via overname in Limburg zijn Benelux-strategie kracht bij

ROESELARE - Het Roeselaarse Quality Guard heeft zopas FoodDesk uit Beringen overgenomen. Beide bedrijven zijn gespecialiseerd in software rond voedselveiligheid en allergenenbeheer. FoodDesk haalde in 2019 nog kapitaal op bij de investeringsfondsen Fortino Capital en de Limburgse investeringsmaatschappij LRM.

Quality Guard, gevestigd in Roeselare en opgericht in 2013, heeft een handige en tijdbesparende iOS-applicatie ontwikkeld, waarin de strenge Europese wetgeving met betrekking tot allergenen, voedselveiligheid, HACCP en hygiëne in voedingszaken is opgenomen. Dit stelt ondernemers uit de voedingsindustrie in staat om gemakkelijker aan al hun verplichtingen te voldoen.

Quality Guard is ondertussen uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de Benelux, met zowat 3.500 bakkers, slagers, grootkeukens, detailhandelaren en kleine productiebedrijven als klanten. Zij maken dagelijks gebruik van de Roeselaarse software om op een efficiënte manier te voldoen aan de wetgeving.

Schakel tussen ingrediënt en patiënt

Het bedrijf van co-owner Achile Van Gierdegom neemt nu FoodDesk uit Beringen over, een aanbieder van allergenendata en digitale recepturensoftware, met een sterke focus op food professionals uit de zorgsector (zoals keukenverantwoordelijken van ziekenhuizen, bijvoorbeeld). Met klanten in België en Nederland vormt FoodDesk de schakel tussen ingrediënt en patiënt.

De Limburgse onderneming maakte in 2019 een grote sprong voorwaarts, onder meer door de inbreng van investeringsfondsen Fortino Capital (Duco Sickinghe), LRM en enkele privé- investeerders. In 2020 nam FoodDesk nog het Nederlandse IIN (Ingrediënten Informatie Nederland) over.

Door de overname verstevigt Quality Guard zijn leiderspositie in allergenen- en voedselveiligheidssoftware in de Benelux. "De overname van FoodDesk is een belangrijke mijlpaal en kadert perfect in onze plannen om ook uit te breiden naar de rest van Europa", aldus mede-eigenaar Achile Van Gierdegom. "We zijn verheugd om de klanten van FoodDesk te verwelkomen in ons groeiende ecosysteem."