Willaert Parijs

Roeselaarse groenbedrijf Willaert wordt de bevoorrechte partner van de Olympische Spelen en de Paralympische Spelen in Parijs

ROESELARE - Willaert, een toonaangevende speler in de groene sector, staat bekend als een totaalpartner voor groenvoorzieningen. Met een rijke expertise en ervaring in de tuinsector biedt Willaert alles aan voor tuinaanleg, tuincentra, tuinarchitecten, bloemenwinkels en openbare domeinen. Zopas heeft het Olympisch Comité  aan Willaert het contract toegewezen voor de groenvoorziening op de Zomerspelen en de Paralympische Spelen in Parijs.

Willaert mag zijn 'kunstjes' breed etaleren. Het Olympisch dorp omvat diverse grote projecten, waaronder het Zac Cluster des Médias in Bourget en het Zac Plaine Saulinier in Saint-Denis. Het Cluster des Médias zal tijdens de Spelen onderdak bieden aan media van over de hele wereld en aan klimsportevenementen binnen een nieuw sportcomplex.

Alle projecten zijn ontworpen met het oog op toekomstige ontwikkelingen, na afloop van de Paralympische Spelen. Zo zal het Cluster des Médias omgevormd worden tot een moderne woonwijk met faciliteiten zoals sportvoorzieningen en scholen en een leefomgeving die de natuur in de stad integreert. De ZAC Plaine Saulinier zal worden omgetoverd tot een nieuwe stedelijke wijk, met het Olympisch water als middelpunt.

Met visie op de toekomst

Het gehele project is ontworpen met het milieu in gedachten. De plantkeuzes worden zorgvuldig overwogen om een ethisch verantwoord en divers landschap te creëren dat aangepast is aan het lokale klimaat en omgeving.

Er wordt bijzondere aandacht besteed aan het bevorderen van biodiversiteit en gedifferentieerd beheer tijdens de onderhoudsperiodes. Willaert levert de vaste planten aan in bio afbreekbare potten, de milieuvriendelijke oplossing van kweek tot groenaanleg, waardoor er na de aanplanting geen onnodig plastic achterblijft.

Indrukwekkende cijfers

Willaert kan zwaaien met indrukwekkende cijfers. In Parijs zal het gaan om 3.090 struiken en 47.260 vaste planten. Als partner van de Olympische Spelen van 2024 dragen de planten van Willaert bij aan de pracht en praal van dit historisch sportevenement. "Van kleurrijke bloemen tot weelderige groenblijvende planten, wij willen elk detail zorgvuldig verzorgen om een levendige en gastvrije sfeer te creëren voor atleten, officials en toeschouwers uit alle hoeken van de wereld", heet het bij het familiebedrijf uit Roeselare.

Naast de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs levert Willaert ook groen voor tal van andere projecten. Een jaarlijkse handel van 22 miljoen planten vertegenwoordigt een indrukwekkende 15.000 hectare groen. Ofte West-Vlaamse expertise van Champions League niveau.