Nieuws West-Vlaanderen Roeselaarse Hexagon bouwt duurzaam bedrijvenpark in zijn thuisstad

Roeselaarse Hexagon bouwt duurzaam bedrijvenpark in zijn thuisstad

Roeselaarse Hexagon bouwt duurzaam bedrijvenpark in zijn thuisstad

ROESELARE – In de Roeselaarse Kwadestraat -vlak naast de E403- bouwt projectontwikkelaar Hexagon binnenkort een nieuwe bedrijvencampus. Hexahub zal een kantoorgebouw bevatten met 10 kantoorruimtes. Daarnaast nog eens 28 kmo-units verspreid over vier gebouwen. Het volledige project staat in het teken van duurzaamheid dankzij het bewust inzetten van hernieuwbare energie, sport- en groendaken en een retentiebekken dat overtollig water moet opvangen. Leuk detail: Hexagon brengt er ook zelf haar nieuwe hoofdzetel in onder.

Zowat drie jaar na de oprichting schakelt projectontwikkelaar Hexagon uit Roeselare een versnelling hoger. In 2021 ontwikkelt het bedrijf het eerste project in eigen stad, waar ineens de hoofdzetel zal gevestigd worden. Het project is gelegen in de Kwadestraat, vlakbij de E403 en de N36. Met ‘Hexahub’ wil de vastgoedontwikkelaar de heersende economische dynamiek in de streek versterken.

In het nieuwe kantoorgebouw is er ruimte voor een eetwinkel, co-workingspaces, gemeenschappelijke vergaderruimtes en een heuse ‘virtual experience cave’ waar innovatief presenteren mogelijk wordt. Naast het kantoorgebouw komen er vier gebouwen met in totaal 28 kmo-units. Deze zullen dienst doen als opslagplaatsen en ateliers, al dan niet in combinatie met kantoren. “Er wordt ook vanuit de stad steeds meer gewerkt vanuit een beleidsmatige invalshoek op de ruimtelijke planning”, aldus burgemeester Kris Declercq. “Duurzame projecten zijn essentieel voor het beleidsplan van de stad. Een project zoals Hexahub dat aan al die voorwaarden voldoet, inzet op duurzaamheid én een boost geeft aan onze lokale economie, kunnen wij dus alleen maar toejuichen en steunen.”

Hoger niveau

Hexahub hoopt in de eerste plaats enerzijds bedrijven aan te trekken die via technologie hun producten en diensten naar een hoger niveau tillen (smart industries) en anderzijds bedrijven die focussen op duurzame economische ontwikkeling om de stad future proof te maken (sustainable cities). Daarnaast zijn ook complementaire bedrijven en dienstverleners welkom.Bij het ontwerpen van Hexahub, heeft GC Architecten uit Meulebeke rekening gehouden met de duurzaamheidsambities van de projectontwikkelaar en de stad Roeselare. Dit resulteert in de keuze van kwalitatieve afwerkingsmaterialen, het opwekken van lokale energie voor onder andere 10 laadpalen en een retentiebekken dat bij hevige of langdurige buien overtollig regenwater opvangt, opdat dit vertraagd naar naburige beken stroomt en zo de kans krijgt om te infiltreren naar het grondwater.

Community opbouw

Als ‘local resident’ van Hexahub wil Hexagon ook een community-sfeer opbouwen. Dit online platform brengt niet alleen al zijn leden in contact met elkaar maar dient ook om praktische informatie efficiënt te delen. De filosofie van Hexagon hierachter is zowel sociaal als professioneel: de verschillende bedrijven kunnen elkaar beter leren kennen en van elkaars diensten gebruik maken. “We zien dit als een enorme meerwaarde en willen daar dan ook vooral verder op inzetten”, dixit Jelle Vanndendriessche, CEO van Hexagon. “Gezien we in Hexahub ons eigen kantoor gaan onderbrengen willen we de ‘community katalysator’ zijn op de site, een engagement op lange termijn.”Als alles volgens schema verloopt kunnen de eerste bedrijven er in de zomer van 2022 hun intrek nemen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.