L&D

Roeselaarse HR-bedrijf STRAFF zet nieuwe stap in zijn groeiproces

ROESELARE - Als consultant aan HR-begeleiding doen, is een vrij omvattende opdracht. Het vier jaar terug opgestarte STRAFF is zich daar goed bewust van. Rond deze tijd richt het, naast zijn klassieke adviesopdracht bij bedrijven, ook een bijkomend filiaal op met L&D (Learning & Development).

STRAFF is een onderneming die bedrijven ondersteunt binnen het domein van HR. Sinds de opstart van STRAFF, 4 jaar terug, is iedereen binnen het bedrijf dagdagelijks bezig met het naleven van hun missie: klanten kwalitatief ontzorgen op het domein van HR.

Met een team van 30 medewerkers verdeeld over twee pijlers - HR en Payroll Consultancy - biedt STRAFF een uitgebreid scala aan diensten om bedrijven te ondersteunen bij het optimaliseren van hun HR-beleid. HR Consultancy richt zich op het aantrekken en behouden van talent, terwijl Payroll Consultancy zich focust op sociaal-juridische vraagstukken, operationele payroll, loonoptimalisaties.

Vraag uit de markt

STRAFF wil, gezien de vraag vanuit de markt, zijn klanten nu ook ondersteunen op het gebied van Learning & Development. Deze beslissing komt zowel voort uit de groeiende vraag van klanten als uit een duidelijke visie van de zaakvoerders. "We begrijpen dat de arbeidsmarkt voortdurend verandert," legt Thomas Leenknecht uit. "Ons antwoord hierop is het investeren in de ontwikkeling van het bestaande personeelsbestand."
De nieuwe L&D-divisie zal zich richten op het versterken van de leiderschapsvaardigheden van managers en het ondersteunen van medewerkers bij hun professionele ontwikkeling, via gerichte training en begeleiding. Deze aanpak is bedoeld om zowel de retentie als de algehele bedrijfsgroei te stimuleren.

Nieuwe dimensie

Om deze visie te realiseren, heeft STRAFF Sofie Verhaegen aangesteld als L&D Manager. Met meer dan 7 jaar expertise in het vak moet ze klanten zowel strategisch als operationeel ondersteunen. Met deze stap voegt STRAFF een nieuwe dimensie toe aan zijn HR-dienstverlening, waarbij het zijn missie voortzet om bedrijven te ondersteunen op het domein van HR.

foto: Thomas Leenknecht, Sofie Verhaegen en Nele De Man