Sunday new HQ

Roeselaarse scale-up Sunday bouwt nieuwe hoofdzetel die bestand is tegen de groei

ROESELARE - Het Roeselaarse textielbedrijf Sunday van CEO Steven Callens (recent uitgeroepen tot Jonge West-Vlaamse Ondernemer van het Jaar) heeft recent de eerste symbolische steen gelegd van een nieuw hoofdkantoor. Met de bouw van een nieuwe vestiging in het Roeselaarse bedrijvenpark Krommebeek zou het lokale team maar liefst kunnen verdubbelen. Een eigentijdse bouwstijl, veel natuurlijke lichtinval en het gebruik van moderne bouwtechnieken, moeten zorgen voor een architecturale parel op de Roeselaarse ondernemersgrond. 

Als internationale scale-up actief in de mode industrie, helpt Sunday bedrijven om van hun stakeholders (medewerkers, klanten, partners,…) echte ambassadeurs te maken door middel van sustainable company fashion. Vandaag heeft Sunday naast zijn hoofdkantoor in Roeselare, ook al eigen vestigingen in Nederland, Duitsland, Ierland en Polen. De ambities van het groeibedrijf zijn groot en zijn ook internationaal gekleurd. De nieuwe hoofdzetel in het bedrijvenpark Krommebeek te Roeselare moet een echt belevingscentrum worden maar moet ook de groeiplannen  faciliteren.

Het resultaat van de ontwikkeling sluit perfect aan op het toekomstplan van Sunday, zegt Steven Callens. “Wij hechten veel belang aan het welzijn van onze werknemers. De groene omgeving van de nieuwe site zal een stimulans zijn om nog meer te gaan bewegen (joggen, wandelen, …) en hierbij ook onze bedrijfscultuur een boost te geven. Future proof te werk gaan is de enige manier voor Sunday.”

Sterke integratie

Voor de bouw van hun nieuwe hoofdkantoor slaan ze de handen in elkaar met twee lokale spelers: het architectenbureau Van Damme – Vandeputte en aannemer Vulsteke Bedrijfsgebouwen. Architect Hannes Van Damme deed ervaring op in New York en streeft samen met partner Benoît Vandeputte naar het creëren van een sterk architecturaal ontwerp waarbij rekening wordt gehouden met de integratie van studietechnieken. Voor Nickolas Vulsteke is de bouw in Roeselare ook een beetje thuiskomen, na heel wat projecten in heel Vlaanderen zal hij met zijn team hun expertise in bedrijfsgebouwen toepassen op de architecturale plannen.

Zeven jaar na de oprichting door Steven Callens en Niels Vandecasteele, werkt Sunday vandaag met meer dan 50 zeer gemotiveerde en getalenteerde mensen die bedrijfsmode ontwerpen en creëren voor merken zoals Google, Facebook, Zalando, TikTok, Showpad, Duvel of  Nestlé en dat in meer dan 45 landen. Het nieuwe kantoorgebouw zal dan ook een uitgebreide showroom hebben en een opleidingscentrum voor internationale klanten.