VK Architecten champagne

Roeselaarse VK architects+engineers hijst definitief de Scandinavische vlag

ROESELARE - Het Scandinavische ingenieurs- en architectenbureau Sweco neemt sectorgenoot VK architects+engineers definitief over. Na de intentieverklaring van januari werd het licht nu ook op groen gezet door de Belgische mededingingsautoriteit. Door de krachten te bundelen kunnen wij beter het hoofd bieden aan de opeenvolgende sociale, ecologische en technologische veranderingen, zo laten beide partijen weten in een gezamenlijk statement. VK architects+engineers, met roots in Roeselare, gaat er prat op dat het, binnen de nieuwe structuur, toch nog vrij zelfstandig zal kunnen opereren. 

Sweco en VK hebben de uitgesproken ambitie om een voortrekkersrol te spelen inzake duurzaamheid en dit via een strategie van een full life cycle partnership. "Om deze ambitie waar te maken, zetten we volop in op het vormen van een sterk multidisciplinair team om een geïntegreerde aanpak succesvol uit te voeren", luidt de boodschap. "Bijkomend nemen we onze verantwoordelijkheid om in elk project duurzaamheid, digitalisering en innovatie hoog op de agenda te zetten. Daarin spelen ook onze klanten en partners een belangrijke rol.”

Sweco is uitgegroeid tot een toonaangevend internationaal bedrijf van 20.000 experten, waarvan meer dan 2.000 in de business area Belgium (België, Frankrijk, Luxemburg en Vietnam). Het bedrijf heeft experten op diverse domeinen: van een brede waaier aan engineeringdisciplines tot onder meer consulting, participatie, masterplanning, mobiliteit en architectuur.

Binnen de marktsegmenten industrie, farma, energie, milieu, stedenbouw, infrastructuur en gebouwen heeft Sweco een indrukwekkend portfolio opgebouwd. Sweco blijft uitkijken naar strategische partners om haar duurzame groeiambities te helpen waarmaken om zo een belangrijke bijdrage te leveren aan de uitdagende Europese klimaatdoelstellingen en aan de realisatie van de energietransitie.

 Internationaal vertakt

VK architects+engineers heeft zijn roots in Roeselare maar is via tal van kantoren ook actief in het buitenland. Het hoog aangeschreven architectebureau is een multidisciplinair ontwerpbureau met 'out of the box'- en langetermijndenken in zijn genen. VK heeft zeventig jaar op de teller staan.

Het bureau biedt architectuur- en engineeringontwerpoplossingen op internationale schaal, met kantoren in België, Nederland, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk en Viëtnam. De groep heeft een geconsolideerde omzet van ongeveer 73 miljoen euro (2022) en heeft om en bij de 600 architecten en ingenieurs in dienst. Een West-Vlaams bedrijf met faam dus.