Dejonckheere Koen

Roeselarenaar Koen Dejonckheere boekt recordresultaten met GIMV

ROESELARE - Sinds Roeselarenaar Koen Dejonckheere de leiding nam over de participatiemaatschappij GIMV (inmiddels al circa 15 jaar), ging het steil bergop. De rol van de bescheiden West-Vlaamse CEO valt allerminst te onderschatten, in zoverre zelfs dat hij mogelijks de titel 'Manager van het Jaar ' zou verdienen. Ook het nieuwste jaarrapport van de GIMV toont bijzonder goede cijfers.     

GIMV legde opnieuw een fraai jaarrapport voor. De sterke groeiprestaties van de bedrijven in portfolio en de belangrijke waardecreatie via exits leiden tot een portefeuillerendement van 19,1 procent. Een record nettowinst van 217 miljoen euro verhoogt de intrinsieke waarde per aandeel met 17% tot 53,4 euro. Dit resultaat, in combinatie met een sterk hogere liquiditeit, laat GIMV toe om een dividend van 2,6 euro per aandeel te bevestigen.

"Het voorbije boekjaar was een opmerkelijk jaar voor GIMV met een record portefeuilleresultaat en nettowinst", aldus Koen Dejonckheere. "Onze bedrijven toonden hun vitaliteit en bevestigden hun groeikracht met een totale omzetstijging van 15% en een nog sterkere rendementsgroei van 20%. Bovendien kon GIMV in een selectievere Europese private equitymarkt met een sterk dalend transactieniveau aanzienlijke meerwaarden realiseren via exits. Onze uitstekende resultaten bevestigen het aanhoudende succes van onze strategie van duurzame waardecreatie door groei."

Duurzaam als focus

GIMV gaat er bij monde van Koen Dejonckheere ook prat op dat duurzaamheid een absolute prioriteit vormt in het beleid. "Meer dan ooit begeleiden we onze bedrijven actief op het gebied van duurzaamheid", zegt de West-Vlaamse CEO. "Dit is een integraal onderdeel van hun inspanningen om waarde te creëren. Als lid van de BEL ESG-index van Euronext zijn we trots op onze verbeterde ESG-rating."

GIMV heeft sinds kort een nieuwe referentieaandeelhouder met WorxInvest. De participatiemaatschappij investeert in beloftevolle kleine tot middelgrote bedrijven met een kapitaalbehoefte van 5 tot 75 miljoen euro.