Vandendriessche Piet _3262-bewerkt-(002)

Roeselarenaar Piet Vandendriessche wordt centrale spits bij de Belgische Voetbalbond

ROESELARE - De raad van bestuur van de KBVB (Belgische Voetbalbond) heeft de West-Vlaming Piet Vandendriessche benoemd tot de nieuwe CEO van de voetbalbond. Piet Vandendriessche neemt half januari over van de CEO ad interim Manu Leroy, die de in maart ontslagen Peter Bossaert verving.

Piet Vandendriessche werd unaniem verkozen na een selectieprocedure, die geleid werd door het headhuntersbureau Korn Ferry. Vandendriessche is 58 en was de voorbije zeven jaar de CEO van Deloitte Belgium.

Hij is een ervaren en een verbindende leider die de Voetbalbond verder moet ontwikkelen naar een performante en kostenefficiënte organisatie, die te midden van haar leden, de amateurclubs en de profclubs, gaat staan en hen helpt om de vele uitdagingen, die op hen af komen, aan te gaan.

Piet krijgt nu de taak om op een open en transparante manier de KBVB te leiden en een duurzame relatie op te bouwen met alle stakeholders. "Hij moet de digitale innovatie in goede banen leiden en de strijd tegen racisme en discriminatie in en rond de voetbalvelden verderzetten", zo laat de KBVB verstaan in een persbericht. "De nieuwe CEO zal ook onze maatschappelijke rol verder en duurzaam versterken door een sportief verhaal te schrijven met mooie resultaten.”

Impact creëren

Piet Vandendriessche start per 16 januari als CEO. "Sport en voetbal zijn altijd een van mijn grote passies geweest", zegt Vandendriessche als reactie op zijn benoeming. "Dat was al zo  van toen ik als scholier bij VC Ardooie speelde, maar ook later in mijn leven als sportbeoefenaar en voetbalfan. Ik ben dan ook bijzonder gemotiveerd om bij de KBVB aan de slag te gaan en mijn eerdere leiderschapservaring ten dienste te stellen van de bond en al zijn leden. Ik kijk ernaar uit om de uitdagingen en opportuniteiten op onze weg aan te pakken en zo samen met het team van de voetbalbond een sportieve en maatschappelijke impact te creëren."