Nieuws West-Vlaanderen Roularta krijgt biodiversiteit award

Roularta krijgt biodiversiteit award

Roularta krijgt biodiversiteit award

ROESELARE – Het departement Omgeving van de Vlaamse overheid roept Roularta Media Group uit tot winnaar van de award ‘Biodivers Bedrijventerrein 2021‘. Ook Aquafin en de Universiteit Antwerpen vallen in de prijzen. Roularta diende voor de award een project in waarin 5,8 ha van de bedrijfsterreinen worden toegewezen aan wilde natuur met vijver/wadi, bloemenweiden voor wilde bijen, bermen met heesters, nestkasten met een succesvol broedsel voor een torenvlak, en kasten voor honingbijen.

In 2018 riep het departement Omgeving van de Vlaamse overheid bedrijven op om de Green Deal Biodivers Bedrijventerrein te onderschrijven. 135 bedrijven beantwoordden de oproep en nemen deel aan de Green Deal. Samen leveren ze een bijdrage van ruim 1.000 ha wilde natuur. Bij de oproep werd een award in het leven geroepen om bedrijven te belonen die zich inspannen op het vlak van biodiversiteit, en om die inspanningen in de aandacht van het brede publiek te brengen.

Voor de award van 2021 dienden 15 bedrijven een project in met een dossier en een bijhorende videofilm. Zopas ontvingen Vincent Desmet (sitemanagement Roularta Media Group) en Francis De Nolf  (bestuurder) de award – een boom met het bijbehorende label – uit de handen van Jelle Van den Berghe, adviseur natuur van Vlaams minister van Omgeving, Toerisme, Energie, Justitie en Handhaving Zuhal Demir.

Nieuw bos

Francis De Nolf, bestuurder bij RMG, kon niet anders dan tevreden zijn en kondigde ook een nieuw project aan. “Op zaterdag 27 november  planten we op een oppervlakte van 1,2 ha een Roularta-bos met 15.000 bomen langs de Meiboomlaan in Roeselare”, aldus De Nolf. “We nodigen vrijwilligers uit om die dag mee bomen te planten in aanwezigheid van minister Zuhal Demir, burgemeester van Roeselare Kris Declercq, gouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé en acteur Wim Opbrouck.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.