Roularta overweegt beursexit

ROESELARE - De beursgenoteerde mediagroep Roularta overweegt een beursexit. Dat is tenminste de stelling van KBC Securities. De kans dat het zo ver komt wordt door KBC Securities geschat op 70 procent.  

Precies twintig jaar terug trok het beursgenoteerde Roularta naar de beurs om zijn groei ambities waar te maken. Het grootste deel van de aandelen bleven echter in handen van de families De Nolf (72 procent) en Claeys. Sinds de verkoop van de aandelen in VTM, zit Roularta echter op een berg geld. Cash is hoegenaamd geen probleem meer. Na de uitstap uit VTM werd een klein deel herbelegd in Mediafin (uitgever van De Tijd) en werden ook een reeks bladen van de Finse groep Sanoma gekocht. Maar dan nog is geld geen enkel probleem. Tegen eind 2019 verwacht KBC securities een netto kaspositie van 91 miljoen euro.

Roularta heeft de transparantieregels van de beurs altijd als een blok aan het been ervaren. Volgens KBC Securities valt een groot stuk druk van beleggers weg, in geval van een beursexit. Steeds volgens de specialisten van KBC Securities zou de overnameprijs per aandeel 24,50 euro moeten bedragen. Het aandeel Roularta heeft nooit hoge toppen gescoord op de beurs. Roularta wordt vandaag geleid door CEO Xavier Bouckaert, schoonzoon van Rik De Nolf.