Roularta groenzone3

Roularta sluit ‘groene deal’ met Vlaamse overheid

ROESELARE - Roularta heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de Vlaamse overheid over haar groen beleid. Dit past in het kader 'Green Deal Bedrijven en Biodiversiteit', een initiatief van de Vlaamse overheid, de biodiversiteitadviseurs Corridor CVBA en de onafhankelijke vrijwilligersbeweging Natuurpunt.

Met de Green Deal wil Roularta de biodiversiteit op zijn sites verder stimuleren en de groep engageert  zich voor de komende jaren om telkens enkele projecten op vlak van biodiversiteit te realiseren. Dat kan gaan over het verder aanplanten van bomen en bessen dragende heesters, het aanbrengen van nestkastjes, bijenkorven, insectenhotels enzovoort. De rol van de overheid is faciliterend. Er is geen financiële ondersteuning voorzien maar er kan onderzocht worden om experimenteerruimte of regelluwe zones te creëren en de overheid zorgt voor een aanspreekpunt die als bemiddelaar kan optreden ten opzichte van de verschillende beleidsdomeinen.

Roularta Media Group zegt dat het altijd gezorgd heeft voor een groene omgeving en omkadering van zijn bedrijfsgebouwen in Roeselare, Zellik en Brussel. In Roeselare is de Meiboomlaan een bloemrijke toegangsweg naar het stadscentrum dank zij de één kilometer lange  bloemenborder en bloemenweide rond de hoofdzetel, de drukkerijhallen en de parkings van de groep. Het researchcenter in Zellik en het redactiehuis in Brussel (Brussels Media Center) zijn ook in een groene omgeving ingeplant.

Samen met onder meer Ardo, Ikea, Philips, Aquafin en enkele anderen wil Roularta de rol van ambassadeur voor biodiversiteit opnemen. Want dat is goed voor het bedrijf, de medewerkers, de stakeholders, de omgeving, de omwonenden en niet in het minst de natuur zelf, heet het bij Roularta.