Nieuws West-Vlaanderen Rubina en Fabienne openen nieuwe coworking place in Kortrijk

Rubina en Fabienne openen nieuwe coworking place in Kortrijk

Rubina en Fabienne openen nieuwe coworking place in Kortrijk

KORTRIJK – Op 25 november opent in Kortrijk een nieuwe coworking space, luisterend naar de naam INK. Een verwijzing met een knipoog naar de buur van de coworking space, de bekende drukkerij Vandekerkhove op een steenworp van Cowboy Henk. Twee dames zetten hun schouders onder het nieuwe project. Drukkerij Vandekerkhove en INK. delen het pand. De inrichting en de realisatie van het project zijn het werk van het verfrissende Kortrijkse (Heule) interieurbedrijf Cobras van CEO Jelle Vandecasteele.

De coworking place INK. en drukkerij Vandekerkhove worden samen gerund door 2 ondernemende dames: Fabienne Vandekerkhove en Rubina Muhammad. Vrouwen aan de macht als het ware. Fabienne en Rubina delen niet enkel hun liefde voor ondernemen, ze zijn ook nog eens schoonmoeder en schoondochter.

Coworking wordt algemeen beschouwd en gezien als een nieuwe manier van werken. Je werkt in een gedeelde werkomgeving met gelijkgestemde ondernemers. In tegenstelling tot een typische kantooromgeving, zijn ‘coworkers’ meestal geen werknemers van hetzelfde bedrijf. Ze zijn een community van zelfstandigen, freelancers, telewerkers  of mensen die veel onderweg zijn en toch ergens in een uitgeruste en professionele kantooromgeving willen landen om te werken.

Coworking is ook  meer dan enkel het delen een fysieke kantoorruimte met een bureautafel en -stoel. Dankzij coworking word je als ondernemer of werknemer uit je sociale isolement gehaald en profiteer je van het netwerk, de kennis en de kunde van de andere coworkers. Door te werken in een coworking space omring je jezelf met like-minded ondernemers uit verschillende sectoren en domeinen, waardoor je professioneel netwerk een boost krijgt. Bovendien krijgt ook je productiviteit een boost. Want zien werken, doet werken. Daarnaast zijn coworking spaces zeer kostenefficiënt. Door de flexibele en aangepaste formules, hoef je geen langdurige en dure huurcontracten aan te gaan.

Voor elk wat wils

Binnenkort is Kortrijk dus zo een coworking space rijker. “In INK. bieden we zeer flexibele formules aan, aangepast aan ieders wensen”, laten de initiatiefnemers verstaan. “Je kan 1 of meerdere dagen komen werken in de open space. Ideaal voor wie houdt van netwerken en zich wil laten inspireren door de bedrijvigheid en gedrevenheid van andere coworkers. We hebben 10+ plaatsen in onze Open Space, waarvan enkelen volledig uitgeruste workstations zijn met scherm, docking, toetsenbord, muis en laptopstandaard. Wie liever in een afzonderlijke ruimte werkt, kan dat ook bij ons. Ideale klanten voor onze ink.pods zijn grafisch ontwerpers, diëtisten, loopbaancoaches of andere ondernemers die op een professionele manier klanten willen ontvangen en besprekingen houden. Finaal biedt INK. ook nog eens vergaderruimte voor vijftien personen aan, alsook een uitgeruste keuken en, hoeft het gezegd, een stabiel internet.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.