Nieuws West-Vlaanderen Sam en Barbara zetten hun passie voor iconische droomauto’s om in kunstreproducties

Sam en Barbara zetten hun passie voor iconische droomauto’s om in kunstreproducties

Sam en Barbara zetten hun passie voor iconische droomauto’s om in kunstreproducties

KORTRIJK – Iedereen heeft wel ergens diep van binnen een boontje voor classic cars. Barbara Van Wonterghem en haar man Sam Windey zijn wat dat betreft geen uitzonderingen, met dien verstande dat Sam de liefde voor iconische oldtimers wel heel erg te pakken heeft. Het echtpaar besloot om die passie om te zetten in daden en in een ondernemersavontuurtje in bijberoep.   

“Mijn obsessie voor auto’s startte in 1986 toen ik met mijn zakgeld mijn eerste Autogids kocht”, vertelt Sam Windey. “Daarna ging het heel snel. Ik ontdekte de Engelse magazines, daarna ook de Franse en Duitse magazines gewijd aan classic cars. Tot op vandaag koop ik al deze publicaties nog steeds, én ik houd ze bij. Mijn archief telt ondertussen enkele duizenden exemplaren. Bert Voet schreef er ooit een mooi stukje over in Sabato. In mijn jeugd volgde ik 11 jaar kunstacademie, maar de laatste 15-20 jaar kwam het tekenen er niet meer van. Tot ongeveer een jaar geleden. Toen begon ik opnieuw te tekenen en heb ik het idee voor Benzina opgevat, samen met mijn echtgenote, Barbara Van Wonterghem.”

Eerbetoon aan een klassieker

Benzina brengt creatieve en getekende concepten rond auto’s. Dat gaat van tekeningen van een klassieker, tot objecten en art-prints. Met enige trots stelt het echtpaar vandaag zijn eerste product voor: 1970, Suffix A, tribute to a King. Het betreft een limited edition box (50 exemplaren) die van de hand gaat voor 875 euro. “De Land Rover Range Rover ontstond 50 jaar geleden, in 1970 en is een design-icoon”, aldus Sam. “Vandaar onze tribute aan zijn ontwikkelaar, Charles Spencer Spen King. De box bevat 6 kunst-reproducties van mijn tekeningen van de Range Rover.”
info: www.benzina.be

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.