Savaco-overname-AtriServices

Savaco op overnamepad in Gent

KORTRIJK - Het Kortrijkse ICT-consultancy bedrijf Savaco heeft het Gentse Atri Services overgenomen. De overname past volledig in de vooropgestelde groeiambities van de Kortrijkse IT-dienstverlener. Door de krachten te bundelen wil Savaco ook haar positie in Vlaanderen nog verder versterken.

De deal zorgt er voor dat Savaco doorgroeit naar 40 miljoen euro geschatte omzet en naar 190 medewerkers. Volgens CEO's Rik Vandemoortele en Carl Sabbe  zorgt de overname voor een meerwaarde in het bouwen van krachtige IT-platformen.

Savaco werd begin de jaren negentig (1991) opgericht als servicebedrijf voor IT-aangelegenheden in de bedrijfswereld. In concreto zorgt het bedrijf voor een rimpelloze digitale transformatie bij zijn klanten. Het duo-management onderlijnt dat de groeiambities van het bedrijf intact blijven. Dankzij de inbreng van Atri Services wordt Savaco nog zoveel sterker in Oost-Vlaanderen. De uitvalbasis in het Gentse (Drongen) wordt integraal behouden en ook de managers Peter Maes en Piet Handekyn blijven aan boord.

De krachtenbundeling moet zorgen voor toegenomen knowhow. De ambities van het new look Savaco strekken zich uit over heel Vlaanderen. Savaco heeft nu drie sites: Kortrijk, Poperinge en Gent.